Több millió forint értékű gyógyszerrel támogattuk az ungvári kórházat

2022. Apr 14., szerző: Adminisztrátor

Április 8-án érkezett Szeretetszolgálatunk küldöttsége Kárpátaljára, hogy átadja 3,2 millió forint értékű gyógyszeradományunkat az Ungvári Központi Városi Klinikai Kórház számára. Az egészségügyi intézményben nagy létszámmal látnak el felnőtteket és gyermekeket egyaránt, és a kialakult helyzetben hiánycikké váltak az alapvető gyógyszerek. Az adománynak köszönhetően akár életmentő műtétek végrehajtására is sor kerülhet a jövőben.

– Második alkalommal hoztunk gyógyszert Kárpátaljára a háború kitörése óta. Először Munkácsra, ahol a megyei gyermekkórházat láttuk el szükséges gyógyszerekkel. Most pedig ide, Ungvárra hoztuk a kérésnek megfelelően azokat a gyógyhatású készítményeket és gyógyszereket, melyekre helyben szükség mutatkozik, de itt hiánycikkek, vagy nem tudták beszerezni – jegyezte meg Juhász Márton, Szeretetszolgálatunk ügyvezető igazgatója.

Ivan Kurah, az Ungvári Városi Klinikai Kórház főorvosa kiemelte: nagyon hálás a kollektíva, a városlakók és a más településekről érkezett páciensek nevében a magyar fél részéről nyújtott támogatásért.

– Hála Istennek, nagyon rendes szomszédunk van, Magyarország. Soha nem tagadják meg a segítségnyújtást, mindig támogatnak minket és soha nem feledkeznek meg rólunk. Most különböző gyógykészítményeket, gyógyitalokat, injekciókat, tablettákat kaptunk és más egyebet. A városban sok az olyan menekült, akiknek mindene odaveszett, még az Ungvárig, Lembergig, Ivano-Frankivszkig vezető utat is nehezen tudták megtenni. Igyekszünk maximálisan segíteni nekik, sok közöttük az elhanyagolt, súlyos beteg, erkölcsileg, fizikailag és pszichológiailag is kimerültek az emberek. Ezért a korábbi betegségeik kiújulnak, igyekszünk kórházi ellátást biztosítani számukra, legalább lábra állítani őket, hogy folytathassák az életet. A helyzet nagyon nem egyszerű, de valamennyien keresztények vagyunk, kötelességünk segíteni egymást, amivel tudunk – hangsúlyozta, és ismételten kiemelte: hálás, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálatnak köszönhetően ilyen nagy értékű humanitárius segélyben részesült az általa irányított egészségügyi intézmény.

 

jobbadni.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.