Kárpátaljára érkezett a Magyarországi Református Egyház négy püspöke

2022. Mar 04., szerző: Adminisztrátor

Zán Fábián Sándor kárpátaljai református püspökkel és a kárpátaljai lelkészekkel találkoztak pénteken (március 3.) Beregszászban a Magyarországi Református Egyház püspökei. 

A püspökök igei gondolatokkal, szolidaritásukat, testvéri segítségüket ajánlva érkeztek Kárpátaljára.
Mindannyian Isten mindenható hatalmában bízva imádkoznak és segítenek gyülekezeteikkel együtt.
Elmondták: akik átmentek Magyarországra, azokat testvérként fogadják, akik itt maradtak, azokra testvérként gondolnak és teszik, ami tőlük telik.


Az egyházvezetők a kárpátaljai református gyülekezetek lelkészeivel közös könyörgésben vettek részt.

Zán Fábián Sándor a KRE püspöke megköszönte a segítségnyújtást és elmondta, hogy minden segítséget igyekszik egyházunk továbbadni. Az elmúlt napokban volt, hogy vonaton küldtek segítséget Kijevbe, most egy busz indult adománnyal, mely visszaúton árván maradt gyermekeket hoz Kárpátaljára.

A püspök kérte  a lelkipásztorokat, mindenki a maga helyén igyekezzen a tőle telhető módon segítséget nyújtani a bajbajutottaknak. Ha kell az iskoláinkban, az óvodáinkban vagy gyülekezeti termeinkben, tegyük meg a szeretet evangéliumának hirdetését. - kérte a püspök és imádkozzunk, könyörögjünk a békéért.

A találkozón jelen volt Novák Katalin a Magyar Református Szeretetszolgálat nagykövete, aki szintén imádságban fordult Istenhez a békéért. 


A lelkipásztorok a Magyarországi Református Egyház ajándékát az új református énekeskönyv egy-egy példányát kapták ajándékba,, hogy még 100 év múlva is magyarul szóljon a református ének Kárpátalján.- fejezte ki kívánságát Balog Zoltán püspök.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Kárpátalján a Magyarországi Református Egyház püspökei