Tisztújító közgyűlést tartott a KRISZ

2022. Feb 21., szerző: Adminisztrátor

Tisztújító közgyűlést tartott a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet (KRISZ) február 19-én. A fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő szervezet élére új elnököt választottak Barta Attila fornosi lelkipásztor személyében.

A rendezvény a KRISZ himnuszának, a Minden nap veled leszek című dalnak az eléneklésével kezdődött. A nyitó áhítatot Sipos József leköszönő elnök tartotta, aki kiemelte: „Törekedjetek békességre és szent életre!” A lelkész megköszönte mindenki munkáját, aki az elmúlt 20 évben támogatta a KRISZ-t, de a legnagyobb hála és köszönet egyedül Jézust illeti.

Lehet, hogy egy kép erről: 10 ember, álló emberek és belső tér

A jubileumi közgyűlés imaközösséggel, majd tisztújítással folytatódott. Sipos József elnök nyolc év szolgálat után leköszönt tisztségéről. Helyére Barta Attila fornosi, valamint Balázs Antal beregardói és jánosi lelkipásztorokat jelölték. A titkos szavazás eredményeképp a KRISZ új elnökének Barta Attilát választották meg a delegáltak.

Az alelnöki és főtitkári pozíciókban nem történt változás: előbbire továbbra is Pataki Gábornak, utóbbira Kiss Bertalannak szavaztak bizalmat a jelenlévők.

Megújult a szervezet választmánya is. Az elnökségen, alapszervezeti elnökökön és referens lelkészeken kívül 12 további személy alkotja a választmányt: Balogh Enikő és Orosz Gergely (Beregi Alapszervezet), Pataki Cintia és Szülek Máté (Tóháti Alapszervezet), Bíró Benjámin és Sütő Norbert (TiborKA), Petrecki Kristóf és Doktor Klára (Mérce Alapszervezet), Csákány András (Effáta Alapszervezet), Sütő Alexandra (Máramaros-Ugocsa Egyházmegye), Balázs Antal (Beregi Egyházmegye), Bodnár Miklós (Ungi Egyházmegye). A választmány tagja lett a TeSó Blog képviselője is.

Kiss Bertalan főtitkár ismertette a szervezet tavalyi pénzügyi helyzetét, valamint a 2022-es költségvetést. Sipos József megtartotta éves beszámolóját, melyben elmondta: a koronavírus-járvány új kihívások elé állította a szervezetet, de Isten segítségével tartalmas és lelki épülést szolgáló programokat tudtak szervezni a fiataloknak.

A közgyűlés ebéddel és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Horváth Gabriella

karpatalja.ma

Fotó: Szimkovics Tibor

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.