Ismét gyűjtést szervez az Oktatási Alap

2021. Dec 03., szerző: Adminisztrátor

Gyűjtést indít a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap a magyar református intézményekben, országhatáron innen és túl. Ebben az évben szerbiai és horvátországi magyar nyári táborok, a Kézdivásárhelyi Református Kollégium újonnan épülő általános iskolája, rimaszombati kollégiumfelújítás, nagydobronyi cigányóvoda bútorozása és zilahi iskolabusz is szerepel a támogatottak listáján. Az alap a külhoni Bibliaprogramot is segíti, amely új fordítású Bibliákat juttat el a kilencedik osztályos diákokhoz. A csatlakozáshoz szükséges letölthető dokumentumokat cikkünk alján találja.

SOKADJÁRA FOGNAK ÖSSZE

Az elmúlt években is példátlan összefogás alakult ki a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap kezdeményezése nyomán, derül ki a szervezők beszámolójából: „A 2019. évi intézményi adománygyűjtés összegét kiegészítve a Magyar Református Egyház támogatásával a Szíriai Örmény Református Egyház oktatási intézményeinek felújítására, fejlesztésére juttatuk el a Zsinat Külügyi Irodáján keresztül 102 903,91 USD összegben. A 2020. évi 17.854.208 Ft adománygyűjtést 11.000.000 Ft-tal kiegészítette a Magyar Református Egyház, emellett sor került a pandémia miatt elmaradt rendezvények támogatására elkülönített összegek felhasználására. A Délvidéken nyári gyermek és ifjúsági táborok szervezését, a Felvidéken a vajáni iskola belső felújítását, a Partiumban a szatmárnémeti gimnázium digitális infrastruktúrájának fejlesztését, Erdélyben a sepsiszentgyörgyi általános iskola épületének berendezését, Kárpátalján pedig a négy líceum általános működését támogatta a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap. Mindezek mellett a külhoni 9. évfolyamos tanulókat újfordítású Bibliát kaptak a tanévkezdéskor, s a Kárpát-medencei oktatási intézmények nagyváradi tanévnyitójának (2021. szeptember 18.) szervezője is támogatást kapott a rendezvény lebonyolításához. Hálásak vagyunk intézményeink, a tanulók, pedagógusok és szülők egymás terhét hordozó elkötelezettségéért!

Ismét indul az adománygyűjtés! A nehézségek közepette is kérünk és bátorítunk minden intézményt és intézményfenntartó közösséget, hogy csatlakozzanak az adománygyűjtéshez. Hisszük, hogy tanulóink és pedagógusaink megtalálják a kreatív lehetőségét a plakáton is szereplő kiemelt célok támogatásának.”

ÖSSZETARTOZÁS MEGÉLÉSE

„Az elmúlt tanév pandémia sújtotta hónapjaiban sajnos elmaradtak a Kárpát-medencei református egység megélésének köznevelési rendezvényei. Hálásak vagyunk azért, hogy szeptember 18-án, csatlakozva a Királyhágómelléki Református Egyházkerület megalakulásának centenáriumához nyithatták meg a tanévet a Kárpát-medencei református intézmények. Reményünket fejezzük ki, hogy Isten megengedi ebben a tanévben közös rendezvényeinket jelenléti módon megtartani. Öröm tapasztalni, hogy a Kárpát-medencei református intézmények testvéri közössége erősödik, és fontosnak tartják együtt kérni áldást gyülekezeteink és intézményeink, a benne szolgáló pedagógusok, a tanulók, a fenntartók, a szülők életére és munkájára” – áll a Generális Konvent elnökségének levelében, amely a gyűjtésre buzdítja a Kárpát-medencei református intézményekhez tartozó munkatársakat, családokat.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Elnökségi levél a 2021-es adománygyűjtésről

Letöltés

Adománygyűjtési tájékoztató intézményeknek

Letöltés

Adománygyűjtési tájékoztató diákoknak

Letöltés

Adománybeküldő levél

Letöltés

Adománygyűjtő ív

Letöltés

Beszámoló a 2020-as adományokról

Letöltés

Beszámoló a 2019-es adományokról

Letöltés reformatus.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.