Ismét Steinbach Józsefet választották a MEÖT elnökévé

2021. Dec 03., szerző: Adminisztrátor

Újra Steinbach József református püspököt választották meg a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) elnökének és Fischl Vilmos evangélikus lelkészt főtitkárnak a következő ötéves ciklusra a szervezet éves közgyűlésén – közölte a MEÖT csütörtökön az MTI-vel.

Steinbach József beszámolójában beszélt az elmúlt tíz év jelentősebb pillanatairól, az ökumenikus szervezetek közelgő hazai rendezvényeiről, de kitért a gyülekezetekben folytatandó legfontosabb magyarországi teendőkre is.


Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára jelentésében sikeresnek nevezte a bizottságok idei munkáját, amelyek a koronavírus-járvány lehetőségeihez igazodva minden feladatot és eseményt sikeresen végrehajtottak.

A tizenegy tagegyház és további húsz együttműködő egyház, illetve egyházakhoz kötődő társadalmi szervezet által alkotott közösség mind az elnöki, mind pedig a főtitkári jelentést elfogadta, akárcsak a bizottsági elnökök idei évről szóló beszámolóit.

A MEÖT által kiadott közlemény szerint a közgyűlésen elfogadták a szervezet 2022-es költségvetését is.

Az elnök és főtitkár újraválasztása mellett Kondor Péter evangélikus püspököt, Khaled A. László metodista szuperintendenst és Magyar Marius román ortodox esperest alelnöknek, Pataky Albert pünkösdi egyházelnököt elnökségi tagnak választották meg. A háromfős felügyelőbizottságba a következő öt évre a közgyűlés Papp János baptista egyházelnököt, Szentirmai Róbert konstantinápolyi ortodox atyát és Frank Hegedűs anglikán esperest választotta – közölték.

reformatus.hu/MTI


A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.