„A levágott tagok élnek, mert élni akarnak”

2021. Jun 16., szerző: Adminisztrátor

A mi magyar nagypéntekünk, a mi magyar Golgotánk és Kálváriánk Krisztus áldozata nélkül nem lesz az önmagunk feletti győzelem napja és velünk maradó állapota, megváltásunk záloga – mondta Balog Zoltán a nemzeti összetartozás napján a Nemzeti Színházban.

A magyar fájdalom életösztönünk riadója, a magyar bánat nem lemondó – hangoztatta Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke pénteken, a nemzeti összetartozás napján a budapesti Nemzeti Színházban mondott ünnepi beszédében. A rendezvényen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. Balog Zoltán a Tizenhárom almafa című színdarab előtt beszélt, és úgy fogalmazott a Trianonban elcsatolt országrészek kapcsán, hogy „A levágott tagok élnek, mert élni akarnak.”

Balog Zoltán a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke

Fotó: MTI/Máthé Zoltán


„Minket az Úristen stratégiai jelentőséggel vert meg. Mert teljesen egyedül a világ népeinek nagy családjában a világ legnagyobb ütközőpontján kell megmaradnunk. De ha megtérünk és áldás leszünk, akkor a világot megajándékozzuk egy olyan kegyelmi kincstárral, amely a mi népünknek és nemzetünknek adatik a teremtés, a gondviselés és újjáteremtés rendjében”
– fogalmazott a református püspök az ünnepi díszelőadás felvezetéseként. Magyar feltámadás akkor van, „ha készek és képesek vagyunk” a keresztény hit és kultúra alaptörténését Krisztus feltámadásán megmérni – hangsúlyozta. A mi magyar nagypéntekünk, a mi magyar Golgotánk és Kálváriánk Krisztus áldozata nélkül nem lesz az önmagunk feletti győzelem napja és velünk maradó állapota, megváltásunk záloga – jelentette ki a zsinat lelkészi elnöke. Balog Zoltán azt mondta, mi, magyarok büszkék lehetünk magunkra, de előbb hálásak legyünk azért, hogy adatott és adatik újra és újra hit, remény és szeretet közöttünk.

 

reformatus.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.