Felvételi 2021 - Nagyberegi Református Líceum

2021. Jan 27., szerző: Adminisztrátor

FELVÉTELI HIRDETMÉNY

A Nagyberegi Református Líceum felvételt hirdet az 5., 6., 7., 8., 9. és 10. osztályba. 

Iskolánkban az oktatás univerzális profilizáció szerint történik. A 10. és 11. osztályban humán és reál szakirány szerinti csoportbontásban oktatunk, aminek köszönhetően a választott szakiránynak megfelelően, emelt óraszámban tanulhatják a diákok a közismereti tárgyakat. Emellett lehetőség van a fakultációk keretében emelt óraszámban elmélyíteni a tudást angol, német, ukrán és magyar nyelvből, irodalomból, matematikából, informatikából, fizikából, kémiából, biológiából, történelemből, földrajzból, egyházi tantárgyakból.

Egyházi fenntartású intézményként lehetőségünk nyílik az egyházi tárgyak órarendbe történő integrálására, így a líceumi tanórák sorában vallás- és bibliaismeret, egyházi ének tantárgyak, valamint konfirmációs előkészítő órák is vannak. A líceum diákjai lelki alkalmakon vehetnek részt. Ifjúsági és szövetségi órák, csendeshétvégék, gyülekezeti látogatások, evangelizációk, keresztyén előadások, istentiszteletek keretében mélyíthetik hitüket, kátéórákon vehetnek részt.

Intézményünkben lehetőség nyílik tanórákon kívüli művészeti képzésre, melynek keretében a felvételt nyert diákok gitár-, zongora-, ének-, néptánc- és festészetoktatásban részesülhetnek.

A diákok kirándulásokoncserediákprogramokban és missziós munkákban vehetnek részt, különféle ösztöndíjakban részesülhetnek. Ukrajnai, magyarországi és Kárpát-medencei tanulmányi versenyeken, műveltségi vetélkedőkön mérhetik össze tudásukat kortársaikkal. Az érettségizők pályaorientációs előadások, személyes tanácsadások formájában kaphatnak segítséget a továbbtanulásukhoz, a felvételi ügyintézéshez.

A felvételt nyert tanulók számára kedvezményes étkezést és kollégiumi elszállásolást biztosítunk, az alsóbb osztályoknak lehetőség szerint segítünk a beutazásban.

További információ: ITT

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.