Sajtóközlemény

2020. Sep 14., szerző: Adminisztrátor

„Az állampolgároknak joguk van a biztonságra! Ez a polgári védelem alapja”

A CODE VDIC projekt megvalósítása félidőben

 

A COVID19 helyzet miatt a CODE VDIC (HUSKROUA/1702/8.1/ 0035) projekt konzorciuma 2020. augusztus 18-19.-én online meetingek keretében tartotta meg a 2. és 3. Projekt- és Irányító Bizottsági Ülését, valamint a 3. Projektmeetinghez kapcsolódó Kiképzők Felkészítése tréninget, amelyet az elkövetkezendő időszakban helyi tréningek és tapasztalatcserék sora követ majd.

 

A rendezvény első napján megnyitó beszédében Pataky Károly Királyhelmec Város polgármestere rávilágított, hogy épp olyan helyzetek miatt is, mint a COVID 19 mennyire kiemelten fontos a határon átnyúló együttműködés és közös fellépés, válaszok megtalálása az előre nem látott kihívásokra, eseményekre. Nagy József, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pálháza elnöke pedig reményét fejezte ki abban, hogy a legközelebbi találkozó már személyes lesz.

 

A partnerek az elmúlt időszakban megalakították a Kárpátok Régió Katasztrófa Beavatkozást és Megelőzést Támogató Önkéntes Hálózatot, amelybe a projekt végéig és azt követően is további szervezeteket kívánnak csatlakoztatni. A hálózat létrejötte és a humán- és technikai háttérfeltételek biztosítása a projekt társfinanszírozásának köszönhetően növeli a határtérség katasztrófa- és veszélyhelyzeteinek gyors és hatékony kezelési lehetőségét.

 

A Kiképzők Felkészítése előadássorozatban a résztvevők alapos és színvonalas felkészítést kaptak Dr. Keresztesy Árpádtól a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Általános Főigazgató-helyettesi Szervezet, Országos Polgári Védelmi Főfelügyelőség titkárságvezetőjétől, Plébán Kristóf tűzoltó alezredestől és Leskó Györgytől, a projekt vezető szakmai koordinátorától a polgári védelem, a határon átnyúló katasztrófavédelmi beavatkozások összehangolása, a humán- és technikai kapacitás tervezése és fejlesztése, valamint a lakosság hatékony felkészítése és bevonása tekintetében.

 

A Kiképzők Felkészítése tréning, valamint a helyi képzések anyagait a projekt konzorciuma elérhetővé teszi majd a CODE VDIC web-aloldalán elsősorban mindazon szervezetek képviselői számára, akik már csatlakoztak, vagy a jövőben csatlakoznak majd az önkéntes határon átnyúló hálózathoz.

 

Ez a sajtóközlemény az Európai Unió pénzügyi támogatásával készült.Tartalma kizárólag a CODE VDIC projekt felelőssége, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió álláspontját.

 

 

 

 

Bővebb információ a projektről:

http://codevdic.polgvedsujhely.hu/

https://www.facebook.com/codevdic/

https://www.linkedin.com/company/codevdic/

https://twitter.com/CodeVdic

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.