Az Úr házában lakom egész életemben

2019. Feb 04., szerző: Adminisztrátor

„Az Úr házában lakom egész életemben” Zsolt. 23:6 – gyülekezettörténeti pályázat eredményhirdetése a Nagyberegi Református Líceumban

2019. január 29-én a Nagyberegi Református Líceumban a Kárpátaljai Református Egyházkerület (KRE) Tanügyi Bizottsága által a kárpátaljai református líceumok 8-11. osztályos tanulói számára meghirdetett „Az Úr házában lakom egész életemben” Zsolt 23:6c. pályázat díjátadójára került sor. Az átadót Kovács András, a Nagyberegi Református Líceum oktatási igazgatója nyitotta meg köszöntő beszédével. Az igazgató úr után Pándy-Szekeres Anna, a KRE tanügyi tanácsosa köszöntötte a jelenlévőket és méltatta a pályamunkákat.

Mint kiderült nagyon nehéz helyzetben volt a pontozó testület, Kovács András, Pándy-Szekeres Anna, valamint Gálfi Dezső, hiszen minden dolgozat valami másban volt nagyszerű. Ennek okán végül nem is állapítottak meg helyezéseket a pályázat győztesén kívül, így a pályázók mindegyike részesült valamilyen értékes jutalomban.


Ezek után a díjak átadására került sor. A díjakat évfolyamok szerint osztották ki. A résztvevők értékes ajándékcsomagot kaptak, melynek láthatóan mindenki örült, hiszen a sikerélmény fontos része a megmérettetéseknek.

Miután megtörtént a díjak átadása, Nagy Béla a KRE főgondnoka mondott beszédet. Ezt követően Páll László, a Nagyberegi Református Líceum 10.B osztályos tanulója, aki a pályázat első helyezettje lett, felolvasta a pályázatra benyújtott dolgozatát, amelyben a Beregrákosi Református Gyülekezetet mutatta be. Intézményünkből Lefler Edina (11.B) a derceni, Dávid Leonóra (8. oszt.) a mezőgecsei, e sorok írója pedig az eszenyi református gyülekezetről nyújtott be pályamunkát. Zárásként egy kisebb szeretetvendégségre invitáltuk a Nagydobronyból, Tiszapéterfalváról, Nagyberegről érkezett vendégeinket.

Végezetül Tóth László, nagyberegi lelkipásztor igemagyarázatát hallgathattuk meg, ill. részesei lehettünk a „Bibliai logók” c. képkiállítás megnyitójának is.

Köszönjük az értékelő bizottság tagjainak áldozatos munkáját, a pályázóknak pedig a részvételt!

Mindenért egyedül Istené a dicsőség – Soli Deo Gloria!

Ádám Tünde,

a Nagyberegi Református Líceum 8. osztályos tanulója

Forrás: nbrl.com.ua

 


A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.