Mire megyünk Istennel?

2018. Sep 26., szerző: Adminisztrátor

Vajon mit nyer a hitéből az üldözött kínai paraszt, az egyetemista, aki túlélte egy ámokfutó vérontását, az egykori szexrabszolga, és az apartheid áldozata, akit megfosztottak szeretteitől? Philip Yancey azonos című könyvében tíz embert próbáló helyzetről tudósít, ahol nemcsak újságíróként, hanem a kegyelem üzenetének közvetítőjeként is jelen volt. Beregszászi előadásán a résztvevőkkel közösen arra keresi majd a választ, mihez kezdenek hitükkel a keresztények ebben a sokszínű világban, a legképtelenebb élethelyzetekben ma, a 21. században.



Philip Yancey Atlantában született 1949-ben, és a környéken töltötte gyermekkorát. Egyéves volt, amikor – egy betegség következtében – elvesztette édesapját. Ez az élmény, illetve a fundamentalista keresztény közösség, amiben nevelkedett, nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy élete egy pontján megtagadja a hitét.

A középiskolát követően a Columbia Keresztény Főiskolán tanult, itt ismerkedett meg későbbi feleségével, Janettel. Diplomáit a Wheaton Főiskolán és a Chicagói Egyetemen szerezte kommunikációból és angol nyelvből.

Yancey ezt követően Chicagóba költözött, ahol nyolc évig működött szerkesztőként a Campus Life című – középiskolásokat és egyetemistákat megszólító – keresztény magazinnál. Hosszú évek óta szerkesztője a Christianity Today című folyóiratnak is, emellett többször jelentek meg cikkei a Readers’s Digest, a The Saturday Evening Post, a Publisher Weekly stb. hasábjain.

Yancey jelenleg Coloradóban él, miközben a világ különböző pontjain tart előadásokat. Könyveit eddig 15 millió példányban értékesítették 35 nyelven, ezzel pedig a világ egyik legkeresettebb keresztény szerzőjévé vált.
Forrás: http://www.harmat.hu/szerzo/philip-yancey/

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.