Konfirmandushét, idén először

2017. Jul 10., szerző: Adminisztrátor

Az iskolaajtó zárva. Indul a nyár. Kezdődnek a vakációs táborok. Iskoláskorúak, kisebbek és nagyobbak mindannyian megtalálják a kedvükre való programokat a KRE, a KRISZ és a GyEK programajánlói között. 

A konfirmandus hetek sorát idén a beregszászi, munkácsi, kajdanói és beregrákosi gyülekezetek közös alkalma nyitotta. A helyszín ezúttal is a legnépszerűbb táborozóhely, a balazséri Béthel központ volt.

A Reformáció emlékévben a fiatalok programjai is igazodnak a Kárpátaljai Református Egyházkerület éves témájához: Út az áldáshoz. A hét folyamán különböző irányból közelítették meg a kérdést: hogyan lehet az enyém az Isten áldása?


A délelőtti és délutáni előadások több ízben érintették az áldás témakörét: párkapcsolat, munka, család, pihenés. Érdekes „kanyar” az áldáshoz vezető úton, az áldás ára, erről is beszélgettek előadók és résztvevők a héten. A 13-15 éveseket leginkább az áldott család képe fogta meg, hiszen ez az a közeg, melyben mindannyian élünk, létezünk és szocializálódunk. Kárpátalján ez még inkább felértékelődik, amikor a megélhetés, munka, tanulás több száz kilométerre sodorja egymástól a családtagokat.

Az esti evangelizációk is az áldáshoz vezető úton indították el és terelgették a fiatalokat. Jákób élete az egyik legkülönlegesebb áldáskeresésről szóló történet a Szentírásban. Ezzel ismerkedtek estéről-estére a fiatalok Maksai Attila lelkész kalauzolásával.

Konfirmandus korosztály lévén természetesen a szabadidős programokról is gondoskodni kellett. Ennek sem voltak híján, hiszen a sportos alkatú, kézműves beállítottságú, játékos és vetélkedő szellemmű fiatalok is találtak kedvükre való elfoglaltságot délutánonként.

Esténként volt lehetőség átbeszélni a nap eseményeit, azt, hogy kit mi fogott meg igazán, illetve pihenésre is nyílt lehetőség. A hét során volt esti filmklub, táncház és játék is. A péntek este pedig hagyománnyá vált tábortűzzel zárult, mely körül együtt csendesedtek el a fiatalok. Sokan pedig bizonyságot is tettek az életükbe lépő Krisztusról.

A legmeghatározóbb momentuma ezeknek a konfirmandus táboroknak a péntek esti visszahívás. Néhány csendesen eldúdolt énekkel dicsőítve Istent, mély és személyre szóló beszélgetésekkel, a keresztyén élet valóját bemutatva, mélységeket és magasságokat megélve ezúttal is több fiatal indult el az áldáshoz vezető úton. Kérjük Istenünket, hogy ajándékozza meg őket az Ő kegyelmével! Ámen

Nagy Gabriella

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Konfirmandushét,