Babavárás

2017. May 09., szerző: Adminisztrátor

Konferenciát szervezett a Lídia-kör

„Kérjetek és adatik néktek…” (Mt 7, 7)

Egy nappal az édesanyák nemzetközi ünnepnapját követően, május 8-án szervezett babaváró konferenciát a Lídia-kör Beregszászban. A Rákóczi Főiskola Fodó Sándor Kulturális Központjában megrendezett alkalomra édesanyákat és édesapákat éppoly szeretettel hívogattak, mint gyermekvállalás előtt álló fiatalokat.

A megjelenteket Tihor Melinda, a Lídia-kör koordinátora köszöntötte. Közös éneklést követően az alkalmat igei rész nyitotta. Dancs Róbert, a Bogyiszlói Református Egyházközség lelkipásztora tartott rövid áhítatot. Sámuel első könyvének első részéből hozta el Anna történetét. A gyermektelen nő története és az életében bekövetkezett csoda fontossá válik az olyan párok életében, akik hosszú évek óta vártak vagy várnak jelenleg is a gyermekáldásra, fogalmazott az igehirdető. Isten olyan problémákat képes megoldani, amik minket falhoz állítanak vagy éppen térdre kényszerítenek. Ezért kell Vele kapcsolatba kerülnünk! A történetben szereplő asszony életében is az hozza el a változást, hogy megnyitja szívét az Úrnak.

 Az áhítat után a Kárpátaljai Református Egyházkerület által idén meghirdetett Reformáció Gyermekei programot ismertette, annak Menyhárt Nikolett koordinátor. Arra biztatott minden jelenlévőt, hogy imádságaiban buzgón vigye Isten elé a gyermekvállalást és kérje a bőséges gyermekáldást a kárpátaljai református magyar családokra.

Kis kávészünetet követően dr. Oroszi Pál a Munkácsi Keresztyén Egészségügyi Központ orvos-igazgatója tartott egy szakmai tanácsokban bővelkedő előadást. A doktor úr felkészítette a már gyakorló és leendő szülőket, hogyan kell készülni a gyermek érkezésére. Emellett szó esett arról, mikortól kell készülni az anyaságra fizikai és lelki értelemben. A munkácsi és tiszaújlaki keresztyén egészségügyi központok is csatlakoztak a Reformáció Gyermekei programhoz, melynek keretében ingyenesen végzik el a kismamák kivizsgálását a gyermekvárás kilenc hónapja alatt. (A vizsgálatokhoz lelkészi ajánláshoz kötött.)

A gyermekre vágyó/váró nőkhöz Dancs Edina lelkésznő szólt. Személyes bizonyságtételében mutatkozott meg az Úr végtelen szeretete és csodája. Férjével nyolc éven át szerettek volna gyermeket, de nem jött a várt öröm. Ezen időszak nehézségeit és tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal. Majd azt a különleges élményt, amikor is a hosszú évek várakozás után Isten mégis lehajolt hozzájuk, és gyermekkel ajándékozta meg a házaspárt.

Adjunk hálát az édesapák és édesanyák életéért! Kérjünk Isten áldását és az Ő ajándékát a családokban!

N. G.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.