Szavalóverseny

2017. Feb 10., szerző: Adminisztrátor

A Tőkés László Alapítvány a reformáció 500. évfordulója alkalmából szavalóversenyt hirdet a kárpátaljai magyar líceumok, gimnáziumok, közép- és általános iskolák diákjai számára. A döntő résztvevői: a Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium, a Zilahi Református Gimnázium, a Szatmárnémeti Református Gimnázium, a kárpátaljai és a felvidéki magyar iskolák.

Az elődöntőre Kárpátalján a

Nagydobronyi Református Líceumban kerül sor :

2017. március 24.

A szavalóversenyre protestáns magyar költők és írók verseivel lehet jelentkezni. A református keresztyén hitelvekhez igazodó irodalmi művek választását kérjük.

A döntő, a költészet napjára emlékezve, 2017. április 10–11–én lesz Kisvárdán. A versenyünkön három kategóriában indulnak a versmondók egy szabadon választott verssel, maximum öt perces időtartammal, korosztályonként 1 résztvevővel:

1. 1–4. osztályosok

2. 5–9. osztályosok

3. 10–11. osztályos középiskolások

 

Minden induló tanuló névre szóló emléklapot kap, részvételének igazolásáraA díjazottak szintén névre szóló díjban részesülnek és elismerjük a felkészítő tanárok, a zsűriben tevékenykedők munkáját egy névre szóló ajándékkal.

 

zsűri tagjai: Tőkés László Alapítvány képviselete, dr. Ladányiné Györke Magdolna egyetemi docens, Pándy-Szekeres Anna és Gazda Erzsébet tanárnők, a KRE tanügyi tanácsosai, Horkay László nyugalmazott püspök úr, líceumunk alapítója.

A verseny fővédnöke Seszták Miklós miniszter úr és Százvai László a Kisvárdai Református Gyülekezet lelkipásztora.

Az útiköltséget lehetőség szerint megtérítjük.

 

A jelentkezési határidő: 2017. február 27.

A jelentkezéseket elektronikus úton várjuk a csatolt jelentkezési lappal.

 

Elérhetőségünk:

89463, Ukrajna, Kápátalja, Ungvári járás, Nagydobrony, Alvég út 5.

Tel./fax: +38-031-2-714-298; +38-031-2-714-310

E-mail: ndreflic@gmail.com Web: dobronyigimi.at.ua

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.