Református rádiók, ha találkoznak

2016. Oct 14., szerző: Adminisztrátor

A Kárpát-medence református közösségei szoros kapcsolatot ápolnak egymással. Ennek erősítését segítik a térség egyházi sajtóorgánumai is. Szeptember 26–27-én találkoztak egymással református rádióink a Miskolc melletti Mályin. Ahol Kárpátalját a Pulzus Rádió illetve a KRE kommunikációs osztálya  képviselte.

„Hídépítés – az átgondolt küldetés – hatékonyabb, célszerűbb feladatmegvalósítás” – ezzel a címmel szervezték meg a kétnapos találkozót, melynek fő feladata a rádiós misszió hatékonyságának növelése a fiatalok és betegpasztorációban részesülők között.

Hétfőn egy rövid áhítattal kezdődött a konferencia. Taracközi Gerzson, a Kárpát-medencei Református Rádiómisszió Tanács koordinátora köszöntötte a résztvevőket. Majd kezdetét vette a kerekasztal-beszélgetés. A nap első részében kiértékelésre kerültek az előző találkozó eredményei, és az azóta megkezdett projektek.

Az Anyaország, Erdély, Felvidék és Kárpátalja rádiós képviselői számoltak be az ifjúsági és betegpasztoráció területén végzett tevékenységükről. Majd műhelymunka keretében cseréltek tapasztalatokat és ötleteket a résztvevők.

Az első nap inkább az egyházi ifjúsági közösségek és rádiók közös munkájáról szólt, előadásokkal, majd műhelymunkával fűszerezve. Kedden a betegpasztoráció került a középpontba. A résztvevők megosztották eddigi tapasztalatikat a kórházmissziók és a rádiók közös munkájáról. A nap további részében Kónya Ákos, miskolci kórházlelkész, aSegítő beszélgetés rádiózásban felhasználható szerepét boncolgatta egy gyakorlatorientált előadás keretében. Végül pedig egy értekezésre is sor került, melyben az együttműködés további lépéseit egyeztették a rádiósok.

N.G.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.