Egykori diákok találkoznak Sárospatakon

2016. Oct 10., szerző: Adminisztrátor

Öregdiák-találkozót szervez a Sárospataki Református Teológiai Akadémia (SRTA) október 15-re, a Református Kollégium imatermébe, hogy megemlékezzen az újraindulás óta, a folyamatos megújulás jegyében eltelt időszakról.  Az egész napos rendezvényre mindenkit várnak, aki az intézményben végzett.

 

"Az elmúlt három évben igyekeztünk hagyományteremtő szándékkal odafigyelni arra, hogy a jelenlegi akadémiai közösség találkozzon volt hallgatóinkkal, akik integráns részei az intézmény életének. Egy párbeszédet szerettünk volna elindítani, melyen keresztül a kapcsolat szorosabbra fűzhető" – mondta Füsti-Molnár Szilveszter rektor.

A mostani összejövetel azért különleges, mert az újraindulás jegyében szervezik, ugyanis a Teológia huszonöt évvel ezelőtt nyitotta meg újra kapuit. Füsti-Molnár Szilveszter portálunknak kifejtette: ez idő alatt szinte teljesen átalakult az egyházi felsőoktatás, és a gyülekezeti élet is változásokon megy át. "Ezek  előhívhatnak olyan fontos kérdéseket, melyeknek megbeszélésére egy ilyen találkozó alkalmas keretet biztosíthat, s amelyen párbeszédet folytathatnak a jelenlegi diákok, és a már gyülekezetben szolgáló lelkészek."

Az esemény képvetítéssel kezdődik, majd istentiszteletet tartanak a sárospataki református templomban, melyen egyszerre adnak hálát az eltelt negyed évszázadért, és a nemrégiben megújult kollégiumi épületekért. A délutáni, „Egymásnak adott örökség” című kerekasztal-beszélgetésen az idősebb tanárok osztják meg tapasztalataikat a fiatalokkal.

A szervezők azt kérik, hogy az érdeklődők részvételi szándékukat, ebéd-, vacsora- és szállásigényüket előre jelezzék a +36 47 950-828-as telefonszámon, vagy az srta@tirek.hu email címen.
tirek.hu 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.