Hálaadás a kórházmisszióért

2016. Oct 09., szerző: Adminisztrátor

Hálaadó istentiszteletre került sor október 9-én a beregszászi református templomban. Több százan hallották meg a harang (még inkább Isten) hívogató szavát. A gyülekezeti tagok mellett, csaknem száz egészségügyi dogozó vett részt az alkalmon.

Az Igét Maksai Attila lelkipásztor hirdette, aki a gyógyulás vasárnapjának nevezte az alkalmat. Prédikációjában kitért a test-lelki betegségre és arra, hogy ebből csak Isten szabadíthat meg, Aki segítségünkre küldte az orvosokat és egészségügyben dolgozókat.

Taracközi Ferenc, a gyülekezet lelkipásztora köszöntötte az egybegyűlteket és mondott hálát azoknak, akik nap, mint nap az életünkért küzdenek. Az alkalmat megtisztelte jelenlétével dr. Huszár Pál az MRE zsinatának világi elnöke valamint vidékünk egészségügyi intézményeinek vezetői és munkatársai, a munkácsi Keresztyén Egészségügyi Központ nevében Oroszi Pál orvos.

A Beregszászi Járási Kórház és a KRE közös munkájáról, az elmúlt évek kórházmissziói tevékenységéről számolt be, annak felelőse, Kincses Margarett lelkésznő.

Az ünnepség részeként Nagy Béla, a KRE főgondnoka, a Diakóniai Központ vezetője is hálát adott az együttműködésért, valamint örömmel jelentette be, hogy megalakult, az a helyi egészségügyben dolgozókból szerveződött szolgáló közösség, melynek tagjai ezentúl a város betegit, otthonukban felkeresve, kívánnak segítséget nyújtani. Az alkalom keretében nyolcan tettek fogadalmat önkéntes egészségügyi missziói szolgálatra. Majd Faragó László konzul is köszöntötte a közösséget. Taracközi Ferenc a Reformáció 500. évfordulója kapcsán elmondta, hogy a Kárpátaljai Református Egyház meghirdette a Reformáció Gyermekei nevű programot, ami bátorítja a családokat a gyermekvállalásra és egyben felkérte a Beregszászi Járási Kórház munkatársait, járuljanak hozzá ők is a megújulás évéhez azzal, hogy a 2017-es évben engedik megszületni a gyermekeket, vagyis nem végeznek abortuszt. Ahhoz, hogy jövőnk legyen, mint mondta, szükséges, hogy megszülessenek a gyermekek.

Az ünnepi alkalom szeretetvendégséggel ért véget.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Kórházmisszió