Istennek kedves illat – Neked ValóVilág

2016. Sep 09., szerző: Adminisztrátor

Ismét tanúbizonyságot tettek fiataljaink arról, számukra mi, pontosabban Ki a legfontosabb az életben. Augusztus és egyben a nyár zárásaként rendezték meg az idei KRISZ-hetet Balazséron. Annak ellenére, hogy egyre kevesebben vannak idehaza, mégis száz fiatal tartotta fontosnak azt, hogy a tanévkezdést megelőzően Isten lábai elé kuporodjon.

Neked ValóVilág – hangzik a hét mottója, mely a célközönség számára megfogó, és talán azt is gondolkodásra készteti, aki nem tudott részt venni a programon. A témaválasztással kapcsolatban Gulácsy Dániel, a hét egyik vezetője megfogalmazta: „… próbálunk együtt keresni egy olyan világképet, amiben boldog és teljes életet tudunk élni, és hisszük, hogy ezt az Isten országának megvalósulásában tudjuk megtalálni”.

Ilyenfajta elmélkedésre és útkeresésre hívtak mindenkit a szervezők. Nagy előnyt jelentett, hogy az alkalmon a KRISZ minden alapszervezete jelen volt. Hiszen a tavalyi év mintájára, idén is egybevont alkalmat szerveztek, így ezek a kisebb, összeszokott közösségek jobban megismerhették egymást, és a másik tapasztalatiból, ötleteiből, hitéből meríthettek.

A csütörtök délutánt kifejezetten az alapszervezetek bemutatkozására szántak. Ahol az elmúlt évek munkáját is értékelték, és mosollyal az arcukon idézték fel a közös emlékeket, élményeket.

Emellett előadások, áhítatok és csoportfoglalkozások sora várt a résztvevőkre. Minden reggel Isten elé vitték az újabb nap kérdéseit. Erre hét helyszínen, hét különböző stílusú áhítat adott lehetőséget. A délelőtti program része volt még egy-egy előadás, melyet kiscsoportos beszélgetés követett. Melynek részeként, mindenki saját korabeliekkel és egy-egy szolgálattevő vezetésével fejthette ki véleményét az adott témában.

Hétfőn Kacsó Géza lelkipásztor Isten országáról, annak közelségéről beszélt. Kedden a Mátészalkáról érkezett Nagy György tartott előadást egy izgalmas témában: virtuális vs. valós világ. A hét közepén egy páros előadásra került sor. Ifj. Pocsai Sándor az igazi férfi képéről beszélgetett a fiúkkal, míg felesége, Pocsainé Tövissi Tímea a lányokkal fejtegette az igazi nő mivoltát. Ezt egy közös fórumbeszélgetés követte. Csütörtökön a hiteles keresztyénségről beszélt Barta Ferenc tiszteltes. Péntek délelőtt pedig Szontágh Szabolcs zsinati ifjúsági referens érkezett a táborozók közé egy előadás erejéig.

Az ebédet követően kötetlenebb programok következtek. Mindenki kedvére választhatott a sportprogramok közül, vagy éppen egy tartalmas beszélgetést folytathatott, a kastély kertjében kialakított hangulatos kávéházban.

A délután további része a megszokottól eltérő foglalkozást hozott: az élménypedagógia módszerét felhasználó csoportmunkára került sor.

Az estéket az evangelizáció alkalma koronázta meg, melynek szolgálatát Szanyi György borzsovai lelkipásztor, a KRISZ korábbi elnöke vállalta. Ez alkalmat csak tovább mélyítette a közös dicsőítés és a fiatalok bizonyságtételei.

Az esti időszakban néhány lazább program is belefért, akár egy filmklub vagy éppen tehetségkutató miatt ültek össze a résztvevők.

Szombat délelőtt áhítat és egy értékelő beszélgetés maradt hátra. Ahol mindenki kicsit megállhatott, átgondolva mit kapott a héten. Isten elé vihette a kérdéseket, melyeket az Úr a szívére helyezett.

Senki előtt nem titok az, mennyi fiatal hoz meg egy (örök)életre szóló döntést egy-egy KRISZ-héten. Bízunk benne, hogy az idei alkalom is ilyen volt Balazséron. Isten erősítse meg ezeket a megkötött szövetségeket!

Nagy Gabriella

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.