IV. Te-kérj! kerékpártúra

2016. Aug 15., szerző: Adminisztrátor

Két keréken a tóhátiak

Napsütés, nyár, fiatalos lendület. Mi kellhet még ahhoz, hogy két tucat ifis biciklire üljön és nekivágjon egy többnapos túrának? Nyilván mindezt a szervezők szorgos munkája is megelőzte.

Július 13-án jött el a IV. Te-kérj! kerékpártúra indulásának ideje, melyen idén is nagy örömmel vettek részt a KRISZ Tóháti Alapszervezetének ifjai.

 

A program célja, hogy azok a munkatársak, akik egész évben az alapszervezet munkáját segítik elő, együtt örülhessenek a nyárnak, egymásnak, kicsit kikapcsolódjanak. Mindezt kétkeréken! Az idei túra Kisvárda-Nyíregyháza-Vásárosnamény útvonalon valósult meg.

A napi ötven kilométeres távok megtétele után minden helyszínen szeretettel fogadták a határon túli testvéreket. És azok nagy örömére nemcsak szállással, de finom ételekkel is szolgáltak a megfáradt kerékpárosoknak a vendéglátók.

A túra elnevezése nem véletlen. A Te-kérj! sokatmondó áthallás, azok számára is egyértelművé teszi a program célját, akik nem vettek részt azon. A testedzés és kikapcsolódás mellett fontos része a túrának, a közösség, de nem csak egymással, hanem legfőképp Istennel. A lelki táplálék igencsak felértékelődik a fárasztó vagy embert próbáló helyzetekben, és valahol egy kerékpártúra is ilyen. De ez az alkalom mégis csak más, abban, hogy a résztvevők mind keresztyén, Istent félő és szolgáló fiatalok. A pihenők alatt mindig tartottak egy-egy áhítatot, csendességet, ahol a Megváltónak adtak hálát a megtett útért, könyörögve az Ő további gondviseléséért. Ezen felül pedig Nyíregyházán a helyi református közösség egyik alkalmán is részt vett a kárpátaljai csapat.

Ennek is köszönhető, hogy a közel 200 km-es távot mindenki épségben teljesítette (leszámítva egy-két kisebb borulást). Természetesen a jó időt és a helyszínt kihasználva a túrázók ellátogattak a Nyíregyházi Állatparkparkba és a környék több fürdőhelyére is, megpihentetve izmaikat és élvezve a Nap melegét.

„Elől és hátul körülfogtál engem és felettem tartod a jobbodat” – mondja ezt a zsoltáros. És a túrázók is hasonlóan vélekednek. A négynapos program alatt végig érezték az Úr gondviselését. És nem csak ebben a pár napban, hiszen ezek a fiatalok mind tapasztalták már életükben az Isten szeretetét. Nem véletlenül állnak az Ő szolgálatában.

-gabriella-

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.