Évzárás a FRIGY-ben

2016. Jun 08., szerző: Adminisztrátor

Június közeledtével egyre több iskolában szólalt meg az utolsó csengő. A főiskolások és egyetemisták azonban még csak most rugaszkodnak neki a szakdolgozatírással, vizsgákra való felkészüléssel és a könyvek fölé görnyedten eltöltött éjszakáknak. A tanév végeztével a Főiskola Református Ifjúsági Gyülekezet is záró alkalmakkal készült a nyári szünet előtt.

Május 18-án a tavaszi szemeszter utolsó ifjúsági istentiszteletére került sor a gyülekezetben, ahol egyben a jövő évben szolgálatot teljesítő presbiterek megválasztása is megtörtént. Az első fordulóban az ötven százalékot, plusz egy szavazatot megszerző jelöltek lettek hivatalosan megválasztott szolgálattevők, majd a második fordulóban az egyszerű többség döntött. Így a Kálvin kollégiumból Hajdú Editke, Mónus Dóra és Tankóci Norbert, míg a FRIGY-ből Darcsi Karolina, Kántor Kitti és Ködöböc Csilla vállalták a 2016-2017-es tanévben a presbiteri tisztet.

Még ezen a hétvégén, május 21-én szervezték meg a hagyományos év végi FRIGY túrát, mely idén jubilált, hiszen tízedik alkalommal vágtak neki a bátor fiatalok a Kárpátok varázslatos vidékeinek. A hajnali órákban indultak el a járművek, melyek a tetthelyre, a Keleti-Kárpátok lábához vitték a természetbarát és kalandvágyó főiskolásokat. Negyvenen indultak neki, hogy a talpuk alá gyűrjék az Ukrán-Kárpátok legmagasabb csúcsát, a Hoverlát (Hóvár). Az egész napos testi-lelki megpróbáltatások közepette, minél közelebb kerültek a csúcshoz, annál jobban érezték Isten közelségét. Gyönyörű napsütésben élvezhették a teremtett világ szépségét. Majd a csúcson 2061 méter magasból – talpuk alatt a telet idéző hótakaróval - tekinthettek le a nagyvilágra, a megtett útra és a Kárpátok végtelen vonulataira.

A FRIGY nem büszkélkedhet nagy múlttal, de hagyományokkal igen. Ilyen az „évadzáró” bográcsozás is. A program május 25-én igei alkalommal kezdődött a Kölcsey Kollégium filmklubjában. Amíg a résztvevők Isten Igéjét hallgatták, kint három kondérban rotyogott a bogrács. A program folytatásaként került sor a már említett presbiterválasztás második fordulójára, ahol teljessé vált a szolgálattevők közössége. Ezt követően nem maradt más hátra, mint jó hangulatban, együtt elfogyasztani az elkészült étket, mindezt tartalmas beszélgetésekkel és énekléssel fűszerezve.

A 2015-2016-os tanévért is Istené a hála és dicsőség!

-gabriella-

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.