Rejtőzködő Kincseink Pályázat

2016. Feb 26., szerző: Adminisztrátor

Iskolai tablók titkai, könyvtári régiségek, ikonikus élettörténetek. A “Rejtőzködő kincseink” pályázatot a Református Tehetséggondozó Alapítvány Kuratóriuma és a Reformáció Emlékbizottság második alkalommal hirdette meg a Kárpát-medence protestáns középiskolái számára. A többfordulós verseny végén a legjobbak németországi reformációs emléktúrán vehetnek részt.javascript:mctmp(0);

A Református Tehetséggondozó Alapítvány Kuratóriuma és a Reformáció Emlékbizottság által meghirdetett pályázat témája idén a Kárpát-medencei protestantizmus 500 éves iskolateremtő és iskolafenntartó, múltat és jelent összekapcsoló öröksége. A pályázati anyagokban a diákoknak – egyénileg vagy 2-3 fős csoportokban – egy, a környezetükben ma is működő vagy egykori protestáns iskola valamely, eddig ismeretlen, nyomtatott formában még fel nem dolgozott “rejtőzködő kincsét” kell bemutatniuk.

 

kincsekinline

 

A rejtőzködő kincset, mely lehet tárgyi emlék, iskolatörténeti dokumentum – az iskolai tablóktól a könyvtári régiségekig – választott szempont szerint dolgozhatják fel, továbbá bármely általuk kedvelt műfajban, a történelmi esszétől a riportig.

A rejtőzködő kincset, mely lehet tárgyi emlék, iskolatörténeti dokumentum – az iskolai tablóktól a könyvtári régiségekig – választott szempont szerint dolgozhatják fel, továbbá bármely általuk kedvelt műfajban, a történelmi esszétől a riportig.

 

A pályamunkák beérkezési határideje:
2016. június 30.

 

A 2. fordulóba jutott munkák szerzői prezentáció keretében is bemutathatják pályázati anyagukat, azokból akár kiadvány is készülhet. A legjobbak pedig segítő tanáraikkal németországi reformációs emléktúrán vehetnek részt Erfurt, Eisenach és Wittenberg városok érintésével, előreláthatólag 2016. október végén.

RÉSZLETEK ITT

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.