Több millió forint értékű adomány ismét a reformátusoktól

2015. Nov 13., szerző: Adminisztrátor

Több millió forint értékű adományt vitt kedden a  Kárpátaljára: Beregszászra, Ungvárra és Ungtarnócra. Hárommillió forint értékben két földvizsgáló műszert és kis laboratóriumot adtak át Molnár Zsoltnak, a Kárpátaljai Református Egyház mezőgazdasági referensének, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium kezdeményezésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ajánlott fel.

Ezekkel az eszközökkel a kárpátaljai gazdák megvizsgálhatják a földjeiket, így egy-egy nagyobb beruházás előtt meg tudják határozni, hogy mit érdemes ültetni. Pénzbeli adományt vittek Tóth Lászlónak, a Nagyberegi Református Líceum lelkészi igazgatójának, a Kárpátaljai Református Egyház oktatási referensének. A Magyar Református Szeretetszolgálat vállalta, hogy csaknem nyolcvan tehetséges, de rászoruló általános és középiskolás diáknak, valamint felsőoktatásban tanulónak adnak egy éven keresztül havi ötezer forint támogatást, és segítenek egy pedagógust is tízezer forinttal. Most ennek a felajánlásnak a felét kapták meg a kárpátaljaiak.

Több tonna tartós élelmiszert, vitaminokat, bébitápszert és ruhákat is vittek Beregszászra, Ungvárra és Ungtarnócra, ezeket főként családosok és rászoruló idősek kapják meg. Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat elnöke elmondta, hogy ebben az évben már több mint száz alkalommal vittek segítséget Kárpátaljára, ahol tapasztalatai szerint egyre nagyobb a szükség.

– A folyamatban levő, körülbelül húsz programunkkal elsősorban az anyaországra koncentrálunk, Kárpátalja mellett Erdélybe, a Délvidékre és a Felvidékre viszünk segítséget. Emellett kiemelt figyelmet fordítunk a migránshelyzetre is – hangsúlyozta Pál Sándor.

mti

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.