KRISZ-hét Aklihegyen

2014. Aug 18., szerző: Adminisztrátor

Lelkem áldd az Urat, egyedül őt imádd ....

A református egyházunk és a KRISZ éves témájából kiindulva a „légy ember-t” rágtuk meg a lehető legtöbb oldalról: felelősségteljes, hiteles, összetört ember, teljes értékű ember és végül azt, hogy mi mind szabadok vagyunk Krisztusban arra, hogy azt tegyük, amire Ő a Bibliában tanít minket.


Ma délután pár „légyszi” kíséretében megkértek, hogy jó lenne, ha írnék egy beszámolót az aklihegyi KRISZ hétről. Mondtam: „jól van, kitalálok valamit”. Elkezdtem gondolkodni, mit is írhatnék, hogyan kezdjem. Bekapcsoltam a „Lelkem áldd az Urat” cimű dalt, hogy kicsit újra ráhangolódjam az elmúlt hétre. Mindeközben rájöttem, hogy elsősorban nagyon - és még annál is jobban - hálát kell adnunk Istenünknek, hogy ezekben az időkben, amikor országunk másik felén háborúznak az emberek, és éjszakánként félnek álomra hajtani a fejüket, mi eltölthettünk egy áldott hetet együtt, fiatalokkal, akik vágynak hallani Istenről.

Délután csoportokra osztva dolgoztuk fel azt, amit megértettünk a hét folyamán. Pénteken pedig mindezek bemutatásra kerültek olyan 4-7 percben. Voltak, akik dalban mondták el, voltak, akik filmre vették, míg mások művészibbek voltak és írtak egy mesét, verset, eszperentét. Egy felejthetetlen hét volt ez, melynek minden egyes pontját szerették a fiatalok, de többen kiemelték az előadásokat, az igehirdetést... átfújta az Úr a tábort Szentlelkével, tanított, és embereknek az életét változtatta meg, közelebb hozott magához és egymáshoz bennünket. Többel mehettünk haza, mint amivel eljöttünk, hála érte az Úrnak… Lelkem áldd az Urat, egyedül Őt imádd...

Ime néhány szemelvény abból, amit fiataljaink válaszoltak erre a kérdésre: Mit viszel magaddal haza erről a hétről? (kérdőívekből vett idézetek):

„Azt, hogy akármit csinálunk, úgy csináljuk, mintha Isten mellettünk állna. Úgy viselkedjünk, hogy az neki is tetsszen. Gondoljunk arra, hogy mit tenne Ő a mi helyünkben.”  - írta egy 19 éves fiú.

„Azt, hogy vagy hidegek legyünk, vagy forrók, de ne langyosak. Hogy a hitetlen embernek a hívő ember a Bibliája.”

A legszebb és legjobb dolog: „életed az Isten dicsőségére éld és Ő egyengeti utadat.”

„Az angyalkának hagyjunk helyet! :D ezt biztosan J ! De főleg azt, hogy ezt a világot, amit Isten nekünk adott, meg kell becsülni. Isten csodálatosan munkálkodik és ügyeljek a nyelvemre, hogy több erdőt ne gyújtsak fel vele!”

„Minden szabad nékem, de nem minden használ.”

„Legyünk hitelesek, amit mondunk, azt tegyük. Álljunk ki bátran Isten mellett és ne érdekeljen, hogy mit mondanak az emberek.”

„Én a táborból a legjobb dolgot vihetem haza : Isten kegyelmét és szeretetét.”

„Légy ember! Legyen felelősségvállalásod! Légy jó barát! Az életed méltó legyen Isten dicsőitésére. Jesus is my super hero <3 “

 

És végül egy 16 éves lány azzal a gondolattal a szívében tért haza, hogy: „Élj Isten dicsőségére!”

Mi is próbáljunk meg Isten dicsőségére élni, és ne adjuk senki másnak a dicsőséget, csakis Őneki.

TiBorKA

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.