A GyEK előkészületei a Családi napra

2014. Aug 12., szerző: Adminisztrátor

Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon!

Ha az Úr engedi, a Gyermek-evangelizációs Közösség (GyEK) idén is részt vállal a Nagyberegen készülő családi nap lebonyolításában.

Tavaly Nagydobronyban 650 gyermek vett részt alkalmainkon, akik között több mint 150 munkatárs szolgált.

A Föld lakosságának a negyede gyermek. Ha elmegyünk egy városba vagy faluba, gyerekekkel mindenütt fogunk találkozni. S mivel ez egy családi nap – és a gyerekek is részei a családnak –, ezért ez a nap épp úgy az ő napjuk is, mint a felnőtteké. Ezenfelül ez egy nagy lehetőség is arra, hogy a gyermekek is hallják az evangéliumot, mégpedig az ő nyelvezetükön. Ahogy Isten igéje is mondja: „Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon!”.

Idén, ahogy a családi napnak is a mottója Mindenért Istené a dicsőség!, a GyEK-es programok is eköré épülnek. Szeretnénk a gyerekeket arra tanítani és nevelni, hogy felismerjék, kicsoda az Isten, hogy tudják, Neki fontosak a gyerekek és célja van a gyermeki életekkel is, van üzenete számukra is. Beszélünk majd arról, hogy gyermekként hogyan élhetnek az Ő dicsőségére, miért adhatnak hálát, hogyan lehetnek hasznos tagjai ennek a társadalomnak... És persze megtudhatják azt is, hogy az Úr Jézus Krisztus mit tett értük, és mit vár el tőlük.

Maguk a programok az előző évekhez hasonlóan csoportokban fognak történni. Közben a gyerekek szokhatják a líceum hangulatát is, hiszen az osztálytermekben lesznek a foglalkozások. Több településről érkeznek majd tanítók, ahogy az elmúlt években is. Nemcsak bibliai leckéket fognak tanulni a gyerekek, énekek színesítik majd az alkalmat. Az aranymondás-tanítás mellett lesz ismétlő játék, vetélkedő, kézműves foglalkozás és különböző játékok. Például az idei évben is játszunk Egy perc és nyersz játékot, ami a gyermekek számára mindig nagyon érdekes, és ajándékot is lehet vele nyerni.

Tudjuk azt, hogy nem mindenki azért jön el egy ilyen alkalomra, mert az igét szeretné hallani, sokan csak kikapcsolódni, szórakozni vágynak. És nyilván, nem minden családban élnek újjászületett gyermekek. Éppen ezért a foglalkozásokon vannak tanítások azon gyermekek számára, akik már Isten gyermekei, akik beleszülettek Isten családjába, és azok számára is, akiket még csak keres Isten, és át akarja formálni az életüket.

Hiszem azt, hogy ezen a családi napon is áldás lesz Isten igéje a gyermekek számára. Hiszem azt, hogy áldott közösségben lesznek egymással, és megismerkedhetnek más gyerekekkel is, akik Kárpátalja különböző részeiről érkeznek. Kívánom, hogy minél több gyermek vegyen részt a családi csendesnapon, és a szülők hozzák el erre az alkalomra a gyermekeket! Mi igyekszünk úgy vigyázni rájuk, hogy Isten eszközeiként azt továbbítsuk feléjük, amit Ő akar átadni nekik, és amit tanultak, azt otthon, a családban is el tudják majd mondani.

Hozzák el a Testvérek a gyerekeket, hadd legyünk áldott közösségben: gyerekek, felnőttek, serdülők egyaránt!

Simon József, a Gyermek-evangelizációs Közösség kárpátaljai vezetője, Szernye

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.