Mindenkinek el kell jönni!

2014. Aug 06., szerző: Adminisztrátor

A családi nappal kapcsolatban sokszor felmerülnek hittestvéreim között, és bennem is többször megfogalmazódott már a gondolat, hogy milyen szerepe van egyházunk életében ezeknek a napoknak, amit már-már hagyományosan megszerveznek Kárpátalján. Mindannyian egyet értünk abban, hogy, habár sokszor a külsőségekre fordítódik a nagyobb figyelem, óriási lelki értéke is van ezeknek a napoknak, és előre viszik az Isten ügyét.

Kezdjük azzal, hogy közösségformáló alkalmak ezek. Mert amikor itt, Péterfalván volt megszervezve a családi csendesnap, a saját bőrömön tapasztaltam – és gondolom, a többiek is így voltak ezzel –, hogy mekkora összekovácsoló ereje volt a készülődésnek. Mert sokan érzik úgy, hogy tennének ők Isten ügyéért, csak éppen nem tudják, hogy mit is lehetne tenni, hogyan is lehetne Isten ügyét szolgálni... Ez volt az az alkalom – és hála az Úrnak, itt több ilyen rendezvény is van –, ahová mindenki szívvel-lélekkel jött, és tette a dolgát, segített. Azért, hogy majd azon a napon, amikor a lelki feltöltődésre kerül a sor, akkor a testi táplálék és a kényelem is adott legyen, hogy akik eljönnek, azok nyugodtan és biztonságban tudjanak figyelni Isten igéjére, és mindarra, amit a szervezők erre a napra elkészítettek.

Gondolom, hogy nem csak én vagyok egyedül ezzel, hanem mindenki, aki már részt vett egy ilyen alkalmon, hogy évekig emlegeti még ezeknek a napoknak a tartalmas és érdekes, Istenhez közel vivő eseményeit.

Amit még szeretnék kiemelni ezzel kapcsolatosan, hogy én már mint idősebb nő ezeken az alkalmakon azt is nagyon szeretem, hogy olyan emberekkel tudok találkozni, akiket évtizedek óta nem láttam. Egymásra csodálkozunk, és örülünk annak, hogy a másik is ott van. Te is szereted Istent, az Ő útjain jársz – gondoljuk magunkban –, és ez annyira felemelő érzés. Nagyon-nagyon jó átélni, amikor az a nagy tömeg együtt zeng egy-egy gyönyörű szép imádságot, éneket. Mindenkinek el kell jönni egy ilyen alkalomra, és megtapasztalni, hogy az Isten népe milyen egységben, összetartásban tudja dicsérni és szolgálni az Urat.

Találkozzunk Nagyberegen augusztus 23-án! Áldást, békességet!

 

Kocsisné Körösi Erzsébet nyugdíjas tanárnő, Tivadarfalva

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.