A Péterfalvai Református Líceum felvételt hirdet a 2014-2015 tanévre

2014. Feb 03., szerző: Adminisztrátor

Ha tavasz, akkor ébredés, új hajtások, új lehetőségek. De vele járnak az új tervek, a régiek átértékelése és újabb, izgalmasabb utak választása, szembenézés a kihívásokkal.

Bár az ablakon túli világ még mogorva és barátságtalan, de a mag a földben már készülődik az új életre. Ilyen készülődésre hívja most fel a Péterfalvai Református Líceum vezetősége és tanári kara azokat a szülőket és diákokat, akikben már eddigre megszületett a mi líceumunk kiválasztásának az ötlete, mint a tanulmányok folytatásának lehetősége. De szeretnénk elnyerni minden szülő bizalmát, aki lát gyermekében hajlandóságot és vágyat a tanulásra, hogy biztassa őt egy olyan tanintézmény választására, ahol biztos kézzel vezetik oda a diákot a felsőfokú oktatás lépcsőjéhez, a pályaválasztáshoz. Tehetik mindezt Isten jelenlétében, aki naponta nyújtja segítő kezét úgy tanárnak, mint diáknak ebben a nem könnyű munkafolyamatban a belé vetett bizalom által.

A 8. és a 10. osztályba veszünk fel diákokat.

A 8. osztályba azok a tanulók jelentkezhetnek, akik elvégezték valamelyik általános iskola 7. osztályát tekintet nélkül a látogatott iskola nyelvi mivoltára vagy a tanuló felekezeti hovatartozására. Ezeket a gyermekeket a tananyag elsajátítása mellett felkészítjük KT-ból is, amiről írásos bizonylatot kapnak és annak idején a saját gyülekezetükben konfir-málhatnak majd.

A 8. osztályba felvételizők magyar nyelv és irodalomból, valamint matematikából mutathatják meg rátermettségüket. A vizsgafeladatok az általános iskola 5-7. osztályainak a tananyaga alapján lesznek összeállítva. A gyermeket kísérje el a szülő (szülők vagy az őket helyettesítő személy), hogy a vizsgákat követő elbeszélgetésen részletesebben tájékozódhassunk egymásról.

A 10. osztályba felvételizők magyar nyelv és irodalomból, matematikából és bibliaismeretből tesznek felvételit. Ezeknek témaköreiről elkérhetik a tájékoztatót, de felkészítő alkalmak is lesznek a felvételit megelőző tíz szombaton, amelyeken 9.00 órai kezdettel február 8-tól lehet részt venni és ezért alkalmanként 15 gr. kell majd fizetni. A konzultációk lehetősége a 8. osztályba felvételizőknek is szól.

A felvételire 2014. április 9-ig lehet jelentkezni a líceumban kapható jelentkezési lapokon, amelyekhez, kérjük, csatolják a gyülekezeti lelkész ajánlását. Itt sem számít a felekezeti hovatartozás vagy az elvégzett iskola nyelvi jellege.

 

A felvételi vizsgákra 2014. április 12-én 7.30 órára kell megérkezni.

 

 

Mert erősekké teszi kapuid zárait, s megáldja benned a te fiaidat.”

Zsolt.147:13

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.