Élménypedagógiai képzés

2013. Sep 26., szerző: Adminisztrátor

A Komjáti Benedek Alapítvány élménypedagógiai képzést indít a Kalandok és Álmok Szakmai Műhellyel karöltve.

A projekt a tervek szerint többlépcsős folyamatban fog megvalósulni, melynek első állomása egy animátorképzés gyakorló pedagógusok (tanárok, gyerekmunkások, ifjúsági vezetők stb.) számára.

 

Animátor az a szakember (civil önkéntes, kortárs segítő, tanárjelölt egyetemista, szociális segítő szakember, óvópedagógus, pedagógus, prevenciós szakember), aki rendszeres kapcsolatban áll gyerekekkel és gyerekcsoportokkal.Az animátor az informális és non-formális tanulás eszközeivel, valamint a magatartási minták szocializációjával neveli, oktatja, illetve fejleszti a gyerekeket és fiatalokat. Célja az őket körülvevő családi, iskolai vagy kulturális környezetben segíteni, befolyásolni a pozitív irányú csoportos és egyéni folyamatokat.

 

Célunk egy tréner-hálózat létrehozása Kárpátalján olyan trénerekből, akik szakmailag felkészülten képesek élménypedagógiai tréningeket szervezni gyermekek és felnőttek számára egyaránt. Emellett szeretnénk Kárpátalja oktatási színvonalát is emelni azzal, hogy gazdagítjuk a pedagógusok eszköztárát a tanulás non-formális eszközeivel, ezzel is motiválva a pedagógusokat a szakszerű oktatásra, valamint a diákokat a tanulásra.

A képzést a Bethlen Gábor Alap és a Kárpátaljai Református Egyház Tanügyi Bizottsága támogatja.

 

Időpont: 2013. október 26-30.

A képzés 26-án 9 órakor kezdődik. Aki igényel buszos szállítást Beregszászból, az jelezze a jelentkezési lapon!

Helyszín: Bereg Camp

(http://www.cef-central-europe.com/id-68-bereg_camp_karpatalja.html)

Részvételi díj: 210 hriveny

Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 30.

A résztvevők száma max. 20 fő.

A jelentkezés megerősítéseként kérjük a kitöltött és aláírt jelentkezési lapot valamint 150 hr-t előlegként eljuttatni a lenti címre (a jelentkezéseket beérkezési sorrendben regisztráljuk), illetve itt érdeklődhetnek a részleteket illetően is.

 

Olasz Tímea

KRE TB Módszertani Központ

Cím: 90202 UA, Beregszász, Széchenyi u. 48.

Tel.: +38066 1261 830

E-mail: csillagtimi@yahoo.com

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.