Találkozó - felkészítő szeminárium Kijevben

2010. Aug 22., szerző: Adminisztrátor

Augusztus 9-11 között Kijevben került megrendezésre egy felkészítő szeminárium azon fiatalok részére, akik szeptembertől Csehországban kezdik meg önkéntes diakóniai évüket. A szeminárium célja, az önkéntes szolgálat bemutatása, megismertetése egy kellemes találkozó keretein belül. A szemináriumon részt vett a csehországi Sziléziai Diakónia (Slezská Diakonie) koordinátora, Zuzana Nestrojová, két ukrajnai szervezet koordinátora, Iryna Lysenko (Youth NGO "Iskra") és Orosz Magdolna (KRÖDÉ), valamint három leendő önkéntes fiatal. 

A találkozó barátságos hangulatban telt, melyen az előadások beszélgetések formájában zajlottak. Többek között szó esett az EVS programról, ami lehetővé teszi az önkéntesek külföldi szolgálatát. A helyszínek, ahol a fiatalok szolgálni fognak, videókon keresztül kerültek bemutatásra.  

A különféle szituációs és ügyességi játékok rávilágítottak a külföldi tartózkodás ideje alatt fellépő problémákra, konfliktus helyzetekre, nyelvi (megértési) nehézségekre és azok megoldásaira. Egy ország-ismereti teszt kitöltését követően az önkéntesek több értékes információt is megtudtak Csehországról. Az esti szabadprogram keretein belül a résztvevők meglátogatták Kijev nevezetes helyeit, múzeumait és a Dnyepert. Az önkéntesek legközelebb Csehországban találkoznak a szolgálatuk megkezdését követően.

Deme Éva
résztvevő

http://picasaweb.google.hu/103293981694123852373/KijevCsehTalalkozoAug2010?authkey=Gv1sRgCOfu1_Svj5KaKg#

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.