Szeretethíd

2010. May 09., szerző: Adminisztrátor

Együtt a jövőért, a megmaradásért. Munkálkodjunk Isten dicsőségére !
A 2009-ben első alkalommal rendezett Szeretethíd református önkéntes nap sikere után idén május 21-én és 22-én – a magyar reformátusság egységesülését ünnepelve – az egész Kárpát-medencére kiterjed a szervezés. A Szeretethíd keretében segítségnyújtó akciót szerveznek. Ebbe a kezdeményezésbe szeretnének bevonni minél több időst és fiatalt, egyháztagot és világi embert, határon innen és túl élőket egyaránt, hogy együtt tehessenek egymásért, a helyi és gyülekezeti közösségekért és a teremtett világért azzal a céllal, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében minden – szociális, fejlesztési vagy ökológiai stb. – területen munkálkodjanak kisebb-nagyobb csoportok, valódi segítséget nyújtva ezzel településeknek, intézményeknek, gyülekezeteknek. Mindezt vidáman, közösségben, egymást megismerve és egymásra jobban odafigyelve próbálják megvalósítani, hogy rávilágítsanak: a jelenlegi válság következménye lehet a családok bezárkózása, magába fordulása, mégis törődnünk kell a környezetünkkel, a környezetünkben élők nehézségeivel. A helyi közösségektől való elszigetelődés folyamatát kell megelőzni, ebben is kíván segíteni ez a kezdeményezés.

„Célunk, hogy aktivizáljuk a református gyülekezeteket, iskolákat, intézményeket, hogy mindenki megtapasztalhassa a segítségnyújtás örömét. Különleges alkalom kínálkozik a generációk közötti összefogásra, az egymáshoz való közelebb kerülésre a közös munka, szolgálat által. A világ felé is bizonyságot tehetünk ilyen módon. Szeretnénk megmutatni, hogy a válság ellenére az egyház nem csak magával törődik, hanem a környezetével, másokkal is. Nem zárkózunk be, hanem nyitunk kifelé. Isten segítségét kérjük ahhoz, hogy hidat tudjunk építeni a generációk, a segítséget nyújtók és rászorulók, világ és társadalom, Isten és ember között – olvashatjuk a www.szeretethid.jobbadni.hu/bemutatkozas weboldalon.

A fent említett céllal már az elmúlt év októberében megkezdték a Szeretethíd építését. Sok-sok településen – határon innen és túl – parkot rendeztek, szemetet gyűjtöttek össze, temetőt takarítottak, ételt osztottak, fát vágtak, kerítést festettek, igét olvastak, táncházat tartottak. De egy kedves szó, egy ölelés is szeretethídként működik…
Hosszasan lehetne sorolni az elvégzett szolgálatokat, amikért „csupán” boldog mosolyokat, örömkönnyeket kaptak cserébe a résztvevők. Istennek legyen dicsőség a szorgos kezekért, a kitartó munkáért, a segítő szándékért!
A Kárpátaljai Református Egyház néhány gyülekezete már a május 21–22. közötti közös együttmunkálkodásra való felhívást megelőzően megkezdte ezt a szolgálatot. Most a szervezők arra kérnek mindenkit – egyházi, társadalmi és civil szervezeteket, iskolákat, különböző intézményeket, kisebb (akár utcai vagy családi) közösségeket –, kapcsolódjanak be a Szeretethíd mozgalomba, és május 21-22-én szervezzenek közös munkát, közös szeretetszolgálatot. Ezzel is megerősítve: egy nagy közösséghez, egy nemzethez tartozunk.
Marton Erzsébet

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.