Nőszövetségi csendesnap Szőlősgyulán

2010. Apr 29., szerző: Adminisztrátor

A test cselekedetei és a Lélek gyümölcsei

Ebben az esztendőben is áldott nőszövetségi csendesnapra került sor április 24-én Szőlősgyulán, ahová szép számmal érkeztek asszonyok nemcsak a környékről – Tiszabökény, Péterfalva, Akli, Nevetlenfalu, Nagypalád –, de távolabbi református gyülekezetekből is, így többek között Nagyberegről, Keresztúrról, Beregújfaluból, Nagymuzsalyból, Dercenből, Badalóból, s a nap folyamán beszámoltak a gyülekezetükben végzett szolgálatokról is. Az alkalom idei mottójaként a Gal 5, 16–26 szolgált: A test cselekedetei és a Lélek gyümölcsei.



A nyitóáhítatot Halász-Balogh Zita lelkésznő tartotta Ezékiás király Ézsaiás könyvében olvasható imádsága alapján, s felhívta a hallgatók figyelmét arra, hogy életünkkel ki kell rajzolnunk Istent a körülöttünk élők felé. Gogola István, a beregszászi magyar gimnázium és főiskola pszichológus-tanára Depresszió – modern betegség-e vagy az Istenre való nem figyelés következménye?

címmel tartott előadást, melyben kitért a depresszió okaira, kilenc tünetére, arra hogy mi a különbség a szomorúság vagy gyász és a depresszió között.

Azt is elmondta, hogy a keresztyén embert sem kerüli el a depresszió. A legnagyobb különbség talán az, hogy ők kapnak erőt a kilábalásra.

A csendesnap második előadását Pocsai Mária, a csongori Bethesda Szenvedélybetegek Mentő Missziójának munkatársa tartotta Szenvedélyek, melyek elvonják a nők figyelmét Istenről, férjről, családról címmel. Ezúttal a szenvedélybetegek között végzett munkájának tapasztalatairól, a szenvedélybetegségek fajtáiról, okairól beszélt, s személyes bizonyságtétellel tette hitelessé gondolatait.

Ifjúsági énekekkel tett bizonyságot Istenbe vetett hitéről a fertősalmási Grace Ifjúsági Énekkar, míg Seres Margit és Bologh Ágnes tanúságot tettek arról, hogyan szabadította meg őket Isten, s bizonyította emberi ésszel fel nem fogható mindenhatóságát életük egy-egy nehéz időszakában.

Kádár Jenőné, a helyi gyülekezet lelkipásztorának felesége elmondta, hogy idén is a gyülekezet asszonyainak véleménye, tanácsa alapján választották ki a rendezvény és az előadások témáját. Ez a téma sajnos nagyon aktuális, hisz Kárpátalján is egyre többen küzdenek a depresszió modern betegségével, ami a lélek betegsége, s megakadályozza a lelki gyümölcstermést, s a cselekvést. Kádár Csilla azt is elmondta, hogy eddig mint a Kárpátaljai Református Nőszövetség Ugocsa egyházmegyei szervezetének alelnöke vállalta a rendezvény megszervezését, de leginkább mégis az motiválta őt és a gyülekezet tagjait is az elmúlt években, hogy látták, milyen sokat épültek a gyülekezet asszonyai s a máshonnan érkezők is ezekből az alkalmakból. Reméljük, ez a sokakat gazdagító rendezvény valamilyen formában tovább él majd a jövőben is!

Harsányi Andrea

Ps.: A Tiszántúli Nőszövetség szervezésében július 2-án a Debreceni Nagytemplomban tartanak nőszövetségi konferenciát, július 24-én pedig Nagybányára (Románia) várják a nőtestvéreket.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Nőszövetség_ugocsa_2010