Presbiteri konferencia Dédában

2010. Apr 29., szerző: Adminisztrátor

A presbiter imádsága


A Dédai Református Templom és Gyülekezet adott helyet a presbiteri szövetség által szervezett soron következő (április 18.) konferenciának s közgyűlésnek, melyen megválasztották a szövetség Bereg megyei elnökét. Ahogy azt Gyurkó Miklós, a KRE Presbiteri Szövetségének elnöke köszöntőjében megfogalmazta, a presbiterek számára ma is az a legidőszerűbb, ha az alapokat erősítik meg, ami az imádság, a bibliaolvasás, a közösségbe való járás és szolgálat. Ennek megfelelően a konferencia témája most az imádság lett. „Azt akarom tehát, hogy a férfiak mindenütt bűntől tiszta kezekkel imádkozzanak kételkedés és harag nélkül” köszöntött Pál apostol szavaival Gyurkó Miklós.

Áhítattal Körözsi Sándor, helyi lelkipásztor szolgált a presbiterek között. Nagyon sokan gondolják, hogy mindaz, ami az Ószövetségben meg van írva, Isten újszövetségi népére már nem vonatkozik, mondta.

A törvény azonban azért adatott, hogy nyilvánvalóvá tegye a bűnt. És aki bűnét, elesett voltát nem ismeri fel annak olvasása nyomán, az elveszett marad. Vagyis csak akkor viszonyulunk helyesen Isten törvényéhez, ha Jézus szerint értelmezzük, fogalmazott a lelkipásztor.
A konferencia vendége id. Pocsai Sándor, a Bethesda Szenvedélybetegeket Mentő Misszió vezetője volt, aki A presbiter imádsága címmel tartott előadást. Ebben hangsúlyozta az imádság fontosságát, a könyörgést, a hálaadást... Minden presbiter sáfára lehet a mennyei Gazdának, akire javait bízza a számadásig. A presbiternek két gyülekezete van: a családja és a presbiteri körzete, mindkettő felelős tisztség, mert Isten számon kéri ezeket az éveket. Kezdjünk el imádkozni azért, ami kilátástalan, emberileg lehetetlen! Tegyük mától kezdve másképp, úgy ahogy az Istennek tetsző! Hogy a földi zarándokút végén elhangozzék életünk fölött a többre bízatás, biztatott a lelkipásztor.
A Fil 2, 13-mal köszöntötte a megjelenteket Nagy Béla, a KRE főgondnoka: „Mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a munkálást jó kedvéből.” Hálát adott, amiért sokan komolyan véve a szövetség programját, megjelentek ezen az alkalmon. Hangsúlyozta, hogy olyan presbiterekre van szükség, akik hittel és cselekedettel, szeretettel tudnak munkálkodni gyülekezeteinkben.
A 231 főből álló közgyűlés a megüresedett Bereg megyei elnöki tisztség betöltésére Fancsik Zoltán nagyberegi presbitert választotta meg.
s.k.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.