Nőszövetségi bibliaiskola

2010. Mar 16., szerző: Adminisztrátor

Áldjad én lelkem az Urat!

Március 8–12. között a Balazséri Béthel Konferencia-központban tartották meg a Kárpátaljai Református Nőszövetség (elnöke Pocsai Ibolya) immáron tizenötödik bibliaiskoláját. Mint már évek óta szinte minden alkalommal, idén is itt szolgált Szécsi András (Debrecen) nyugalmazott lelkész, akinek bibliatanulmányozása ez idő alatt sokakat vezetett a helyes útra.

Példamutató feleségének, Szécsi Andrásnénak, Emma néninek a kitartása, aki a Tiszántúli Református Egyházkerület Nőszövetségének titkáraként is segíti, támogatja a kárpátaljai alkalmak megszervezését, s előadásaival gazdagítja azokat. Úgyszintén állandó előadói immáron évek óta a nőszövetségi bibliaiskolának Siposné Bihari Katalin (Dombrád) és Papp Tiborné, Mónika (Debrecen) tiszteletesasszonyok. Ez alkalommal Pocsai Vince, Mező Miklós, Halász Zita, Harsányi Béla, Kincses Margaret, Lőrincz Éva, Lőrincz Ernő kárpátaljai református lelkészek szolgálatával gazdagodott a bibliaiskola. Megtisztelte jelenlétével és köszöntötte a résztvevőket Gulácsy Lajos nyugalmazott püspök is.

Ezúttal Isten országa volt a fő téma. Az előadók ezt több szemszögből is megvilágították. Isten országa tibennetek van; Isten országa ígéret, ajándék; Isten országa érték, feladat; Isten országa ítélet, öröm – ezek a témák kerültek terítékre az esti evangelizációs alkalmakon. Napközben pedig a bibliatanulmányozás (Szemem a hegyekre vetem, Népszámlálás, táborjárás, A nép kívánsága, zúgolódása, Az ország felosztása, Bálám próféciája stb.) mellett az áldás, a hívők egységének szükségességéről beszélgettek, illetve olyan témákban merültek el, mint a világi kormányzat, államhatalom, illetve Isten országa és az univerzum jövője, vagy éppen az anyagi javainkkal való sáfárkodás.
Az alkalom pénteken úrvacsorai közösséggel ért véget.
Kovács Erzsébet

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.