ACSI-konferencia 2010

2010. Feb 25., szerző: Adminisztrátor

 Ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg

értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek:

mi az Isten akarata, mi az, ami jó,

ami neki tetsző és tökéletes.
(Róma 12, 2)

A Nagyberegi Református Líceum sok éve tagja a Keresztyén Iskolák Nemzetközi Szervezetének (ACSI). A 2010-es évben az iskolavezetők konferenciájára február 17-19-én került sor Budapesten. A főelőadó Stephen Kaufmann volt, az USA-i Georgia állam Covenant College keresztyén egyetem professzora. Rajta kívül Alan Brown, Demeter László regionális igazgatók és mások is tartottak előadásokat a keresztyén nevelésről, értékrendről.
A 3 napos konferencia mottója a „Több, mint iskola” volt. Valóban: egy keresztyén egyházi intézmény több kell legyen, mint iskola, hiszen a tárgyi tudáson kívül még igen sok dolog van, ami hasonlóképpen fontos. Ilyen a felelősségtudatra, önzetlenségre, keresztyén életre való nevelés. „A diák emberré nevelése nem hasonlítható semmilyen más tevékenységhez – hangzott el többek között – , hiszen a pedagógus nem láthatja munkájának eredményét, csak évek, vagy évtizedek múlva.”
Intézményünk igyekszik mindezekhez hasonló értékrendeket képviselni, és a lehetőségekhez képest beépíteni az iskola életébe.
Dencs Elemér

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.