Önkéntes véradók

2010. Feb 17., szerző: Adminisztrátor

Tedd a jót!

Február 15-én a beregszászi református egyházközség tucatnyi presbitere, gyülekezeti tagja kereste fel a beregszászi járási kórház vérátömlesztő osztályát azzal a céllal, hogy vért adjon. A küldöttséget, akiket fogadott Males Ivan főorvos, elkísérte Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyház főgondnoka. A találkozón a kórház irányítója arról szólt, mennyire nélkülözhetetlen dolog, hogy megfelelő mennyiségű vér álljon az intézmény rendelkezésére. Nagy Béla az önzetlen segítségnyújtás fontosságát emelte ki. Mert ez az igaz keresztyének egyik legfőbb jellemvonása. Sipos Géza, a beregszászi gyülekezet főgondnoka a kezdeményezés kapcsán elmondta: egy nemrég történt baleset után vetették fel az egyháztagok: jó volna ily módon is segíteni a rászorulóknak.
A vérátömlesztő állomáson nagy örömmel fogadták az önkéntes véradókat.

Olasz Joszip, a vérátömlesztő osztály vezetője szomorúan konstatálta, hogy legtöbbször azoknak a betegeknek a rokonait és ismerőseit kérik fel a véradásra, akinek szüksége van vérátömlesztésre. Mint megtudtuk, a beregszászi járási kórház évi szükséglete ötszázhúsz liter. Ennyi vért közel ezerötszáz véradótól tudnak nyerni. Az osztályvezető sajnálattal mondta, hogy az önkéntes véradók száma erősen megcsappant, manapság a Vöröskereszt járási szervezete szervez néha csoportos véradási akciót. Éppen ezért nagyon örülnek ennek a mostani kezdeményezésnek.

A beregszászi református egyházközség presbitériumának kezdeményezése kapcsán a beregszászi járási vérátömlesztő állomás dolgozói elmondták, szívesen várják más intézmények munkatársainak csoportos jelentkezését. Előtte örömmel adnak konzultációt a leendő véradóknak. Előzőleg érdeklődni lehet a 0501524011-es telefonszámon.

Kovács Elemér

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.