Csendeshét szabadultaknak

2010. Feb 12., szerző: Adminisztrátor

Február első hetében hitmélyítő csendeshét volt a csongori Bethesda missziós központban. A hitmélyítő szabadultak számára volt felkínálva. Olyan szabadultaknak, akiket Isten kegyelme valamilyen pusztító szenvedélyükből vagy kevésbé látványos bűneikből, hitetlenségükből szabadított meg.
Sokan éreztük szükségét hitünk mélyülésének, erősödésének: 100 körül volt a résztvevők száma. Az alkalom központi kérdése volt: a helyünkön vagyunk-e? „…állíts helyre minket…”- szól a 80. Zsoltár 4. versének könyörgése, mely a csendeshét vezérigéje volt.


A szolgálattevők (id. Pocsai Sándor, ifj. Pocsai Sándor, Marton Árpád) Jónás próféta történetén, Sámuel és Illés intelmein, Pál levelein keresztül szembesültek és szembesítettek bennünket is az Isten iránti engedelmesség kérdésével.

Az igehirdetést, evangélizációt kiegészítette és megerősítette a közös imádkozás lehetősége. A Szentlélek munkájaként sokan megéltük önmagunk méltatlanságának valóságát és az Úr mentő kegyelmének nagyszerűségét. Erről vallottak a személyes, kötetlen beszélgetések, bizonyságtételek is.
Az ötödik napon Istenünk és a szolgálattevők iránti hálával a szívünkben, hitajándékunkban megerősödve indultunk az Úrtól rendelt helyünkre.
Nagy Enikő

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.