Egyházmegyei közgyűlés Ungban

2010. Jan 24., szerző: Adminisztrátor

2010. január 23-án az Ungi Egyházmegyében Közgyűlést tartottunk.
Az alkalomra szinte kivétel nélkül eljöttek a megye gyülekezeteinek lelkészei és gondnokai. A nyitó igei szolgálatot Balogh Attila esperes-lelkész végezte a Mk 10,49-52 alapján. Az igehirdető Bartimeus hitéről, és egyszerűen megfogalmazott kéréséről beszélt. A mai imádkozók példaképe lehetne ez a vak ember, hiszen valóban azt kérte Jézustól, ami a leghőbb vágya volt. Tudnunk kell, hogy az Isten Fia ma is megáll ott, ahol segítségül hívják az Ő nevét. Éppen ezért félre kell tennünk a kétségeinket, és szívből kell kiáltanunk hozzá, ahogy Bartimeus is tette...


Az előző Közgyűlés jegyzőkönyvének felolvasása és elfogadása után beszámolót hallottunk az esperes úrtól, aki prezentációval egybekötve tartotta meg az elmúlt év eseményeinek összefoglalását. Jó reménységre ad okot, hogy az egyházmegye nem fogyatkozott meg, sőt lelkiekben, aktivitásban gyarapodott. Isten kegyelméből a lehetőségeink, a felszereltségünk is évről évre növekszik, így ebben az esztendőben is bővül majd a Sion Missziós Központ.

A zárszámadás és költségvetés egyhangú elfogadása után rövid szünetet tartottunk, ahol is a Sion Központ szakácsainak hála testi táplálékhoz is jutottak a megjelentek.
Ezután a megye bizottságainak elnökei tartottak röviden beszámolót. A tanügyi bizottság nevében Héder János főjegyző tartott rövid beszámolót képvetítéssel egybekötve; a missziói munkáról id. Pocsai Sándor csongori tiszteletes szólt; a diakóniai munka részleteiről Bátori József főgondnok szólt közöttünk. Rajtuk kívül a jogi bizottság nevében Kovács Attila palágykomoróci tiszteletes, a himnológiai bizottság nevében Kótyuk Zsolt szürtei lelkész, a gazdasági bizottság nevében pedig Balogh Attila esperes-lelkész szólt.
Az egyéb kérdések megbeszélése után, énekszóval és Bátori József megyei főgondnok imádságával zárult a Közgyűlés. Istené legyen a dicsőség!

Szimkovics Tibor, lelkész

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.