Főhajtás az elhurcolt lelkészek emléke előtt

2010. Jan 22., szerző: Adminisztrátor

Szili Katalin és Zán Fábián Sándor találkozója
A Magyar Kultúra Napja alkalmából Kárpátalján szervezett ünnepi rendezvénysorozat egyik illusztris vendége volt Szili Katalin, a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) Állandó Bizottságának elnöke, a Magyar Országgyűlés korábbi elnöke. Aki kétnapos kárpátaljai tartózkodása során részt vett az itteni ünnepségeken, találkozott az egyházi és civil szervezetek képviselőivel.



A vendéget január 20-án Beregszászon, a Kárpátaljai Református Egyház (KRE) Püspöki Hivatalában fogadta Zán Fábián Sándor püspök. A találkozón Szili Katalin nagyra értékelte az itteni református egyház tevékenységét. Megköszönte azt az odaadó szolgálatot, melyet a lelkészek, a reformátusok végeznek a kárpátaljai magyarság megmaradása érdekében. Szili Katalin a találkozón arról biztosította a KRE vezetőit, hogy a KMKF a továbbiakban is mindenben igyekszik segíteni az itteniek boldogulását, minden lehető támogatást megadnak ahhoz, hogy a kárpátaljai magyarság boldoguljon, megmaradjon.

A vendég az e téren eddig kifejtett áldozatos munkáért köszönetet mondott a Kárpátaljai Református Egyház vezetőinek, s biztosította a fogadó felet, hogy Brüsszelben is képviselik a határon túli magyarok érdekeit.
A találkozó végeztével Szili Katalin megkoszorúzta a Püspöki Hivatal kertjében álló mártír lelkészeinknek emléket állító obeliszket, majd részt vett Forgon Pál egykori kárpátaljai református püspök beregszászi emléktáblájának az avatásán.
m.e.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.