Presbiteri csendeshét Balazséron

2010. Jan 11., szerző: Adminisztrátor

Az utóbbi időben megélénkült a Kárpátaljai Református Egyház presbitereinek tevékenysége, mind aktívabban vállalnak szerepet, konferenciákat, csendesnapokat, -heteket szerveznek. Együtt a lelkészekkel.A 2010-es évet is közösségi alkalommal kezdték. Az alkalmat a Beregi Egyházmegye Missziós Bizottsága a Presbiterszövetséggel karöltve szervezte. Ezúttal Balazséron találkoztak a Beregi Egyházmegye gyülekezeteinek őrállói, s a hét fő témája a felelősség volt.


Béres László, Barkaszó és Szernye lelkésze a presbiter, mint férj témában, Taracközi Ferenc beregszászi lelkipásztor a presbiter apa szerepéről fejtette ki véleményét a Biblia tanítása alapján. A presbiter családfőként betöltendő feladatairól Szilágyi Károly, gáti lelkész szólt. A presbiter közösségben, családban betöltött szerepéről Estók István nagymuzsalyi lelkész tartott előadást. Radvánszky Ferenc Mezőkaszony és Bótrágy, Tóth László Nagybereg, Dancs Róbert Munkács, Szanyi György Borzsova és Halábor gyülekezeteinek lelkészei az Efézusbeliekhez írott levél 4, 11–16 alapján szóltak a résztvevőkhöz. A reggeli áhítatokat a presbiterek végezték, a csoportbeszélgetések egy-egy lelkész vezetésével zajlottak. Esténként Zán Fábián Sándor, a KRE püspökének evangelizációját hallgathatták a megjelentek.

A héten olyan témákról is beszélgettek fórumok keretében, mint az egyházfenntartói járulék és egyházi szolgáltatások, egyháztagság, gyülekezetek együttműködése stb.
A csendeshéten résztvevő presbiterek lelkiekben feltöltődve, egymás hite által erősödve, és új ismeretekkel gazdagodva térhettek haza, hogy ki-ki saját gyülekezetében hasznosíthassa azokat, erősítsen másokat.
-marton-

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Presbiterhét Balazséron