Ajándékosztás Perecsenyben

2010. Jan 06., szerző: Adminisztrátor

Isten kegyelméből, az immár hagyománnyá lett cipősdobozos-akciót az idei évben is megvalósítottuk. Sok-sok református család szeretettel és odafigyeléssel készítette el a dobozokat, amelyekben ruha, írószer, játék és sok egyéb ajándék volt.



Ebben az évben a palágykomoróci lelkipásztorral, Kovács Attila tiszteletes úrral karöltve oldottuk meg a csomagok kiszállítását és kiosztását. Az alkalmon részt vett továbbá Szimkovics Tibor lelkész, a ráti gyülekezet gondnoka, Hajdu István, Szimkovics Edina tiszteletes asszony, valamint Sponták Katalin hitoktató.

A gyermekek nagy lelkesedéssel fogadtak bennünket, pillanatok alatt sikerült az ajándékcsomagokat a harmadik emeleti előadó terembe felhordanunk; s mindjárt együtt is volt a gyermeksereg. Szimkovics Tibor egy néhány gondolatot osztott meg a gyermekekkel karácsony kapcsán, s elmondta, a legnagyobb ajándékot magától Istentől kapjuk meg Jézus Krisztusban.

Az ajándékok szétosztásánál igyekeztünk mindenkinek meglelelő ajándékdobozt juttatni, sőt, ezen felül két felajánlásból plüss játékokat és új ruhaneműket is tudtunk osztani. Hogy mennyire áldott dolog, ha a magunk ünnepét kivisszük a gyülekezeten kívülre, a magunk szeretetét azok felé, akik nálunk is keservesebb sorban élnek, meglátszott a gyermeki arcokon és tekinteteken. Hálásak vagyunk Istennek, hogy tehetséget, összefogást adott az idei esztendőben is, hogy meg tudtuk valósítani ezt az ajándékozást! Bízunk benne, hogy a következő karácsonyon is lesznek, akik szívügyükként tekintenek erre...

Ez alkalommal a gyerekek rövid kis műsort adtak elő, amivel lényegében a helyi karácsonyra készültek már. Néhány szavalat és karácsonyi ének hangzott fel, s különösen megkapó volt ezeket hallani ezektől a nehézsorsú gyermekektől. 


Sz.T.

További képek itt: http://www.reformatus.com.ua/lap/minaji/index.php?m=aktualitas&a=view&i=2236

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.