Az igazi világosság eljött már a világba... (Jn 1,9)

2009. Dec 23., szerző: Adminisztrátor

Karácsonyi gondolatok

Karácsony Isten ítélettől, kárhozattól, bukástól, félelemtől mentő szeretete Jézus Krisztusban való testet öltésének ünnepe. Ő szeret maradéktalanul, Jézus hoz ma is örömet, fényt, békét oda, ahol befogadják Őt. Ő tanít meg szeretni, hinni, tűrni, áldani, szolgálni. Isten szeretete mérhetetlen nagy ajándékát Benne vehetjük el, nem csak az ünnepre, de életre szólóan. „ Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hisz Ő benne el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Jn 3,16)
Kedves Olvasó, az ünnepeltre figyelni jut-e időd? Belső ragyogás, világosság helyett ma műfény, műragyogás, műfenyő jellemzi ünnepünket. Külcsín belbecs nélkül... Látszat boldogság, műszeretet, műcsalád... Lekicsinyelt „Jézuska” és közben közöny, megfáradás, meghidegülés.
A boldog karácsonyhoz nem hideg, nem hó, nem ünnepi kalács, nem új ruha és nagy ajándék kell. Az örömteli ünnepléshez Jézus Krisztus kell. Vele van boldog karácsony, boldog élet.
Az ünnepelt, a dicsőséges Krisztus szeretne bemutatkozni ma neked; „Én vagyok a világ világossága, aki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága” (Jn 8, 12). Legyen Jézus ritkán látott ünnepi vendég helyett: „a fény, mi színei; mi cselédek, Ő a gazda. Ő miénk övéi mi”
Mecséry Károly
nagypaládi lelkész

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.