Jótékonysági koncert a Kőszikla Alapítvány támogatására

2009. Dec 15., szerző: Adminisztrátor

Hit, hűség, szeretet Voltál már komolyan beteg, kedves Testvérem? Álltál már tehetetlenül halálos beteg szeretted ágya mellett? Átélted már azt az érzést, hogy vége mindennek? Nem vetődött fel benned ilyenkor, hogy elhagyott az Úr? Bizonyára előfordult a hívő ember életében is! Mert gyarló emberekként hajlamosak vagyunk arra, hogy csak a jót fogadjuk el. Ha próbára tesz, első kérdésünk imáinkban is: miért, Uram?
De Ő mindig ott van mellettünk, csak nem akarjuk észrevenni! A megpróbáltatások idején is ott van velünk, és akkor is felemel, amikor mi már mindenről lemondtunk. És megsegít, ha valóban tiszta szívből imádkozunk Hozzá…


A debreceni székhelyű Kőszikla Alapítványt azzal a céllal hozták létre, hogy segítse és támogassa a határon túli magyarok gyógykezelését. Elsősorban az erdélyi és ukrajnai magyarokat támogatják, hisz e két térségben volt/van a legnagyobb probléma.

Románia EU-hoz való csatlakozásával valamelyest javult az ottaniak helyzete, de Ukrajnában továbbra is nehéz, olykor katasztrofális az egészségügyi ellátás. Így aztán a Kőszikla Alapítvány erre a régióra most nagyobb figyelmet fordít.

Viszont a magyarországi egészségügy és gazdaság is válságba került, mind kevesebb pénz fut be az egészségügy támogatására, még kevesebb jut a határon túli magyarokra. Ezért is fontos, hogy mi, határon túli magyarok is hozzájáruljunk az alapítvány működéséhez. E célból immáron negyedik alkalommal szervezett jótékonysági koncertet a Kárpátaljai Református Egyház. Péterfalva, Dercen, Ungvár után most ismét Ugocsában került sor a rendezvényre.

Ez alkalomból zsúfolásig megtelt a péterfalvi művelődési ház. A résztvevőket Seres János, Máramaros-Ugocsa Egyházmegye esperese köszöntötte, aki arra kérte a megjelenteket, hogy az adventi elcsendesedésben gondoljanak azokra is, akik betegséggel küzdenek, azokra, akik segítik őket és hozzátartozóikat. Támogassák adományaikkal is a Kőszikla Alapítványt, hisz segítségükkel nem csupán testi bajainkra kapunk gyógyírt, de mind a beteg, mind a hozzátartozók az általuk működtetett otthonban lelkileg is felüdülésre lelhetnek.

A jótékonysági koncert Zán Fábián Sándor áhítatával vette kezdetét, aki Mikeás 6, 6-8 versei alapján tartotta szolgálatát. A KRE püspöke a szeretet, a másokért hozott áldozat fontosságát hangsúlyozta: „Törekedj a szeretetre!” Meg kell tanulnunk adni, lemondani valamiért másokért. Meleg otthonunkban gondoljunk a hajléktalanokra, egészségesen a betegekre… Harcoljuk meg a hit harcát, teljesítsük Istentől ránk ruházott küldetésünket, helyezte a jelenlévő szívére Zán Fábián Sándor.

– Sok emberen segített már az alapítvány, de szomorúsággal tölt el, hogy idén nagyon sok fiatal ment el – kezdte beszédét Győri Katalin, az Alapítvány egyik vezetője, a mozgatórugója. – Ez még inkább arra kell inspiráljon bennünket, hogy az időt, amit nekünk adott Isten, arra szánjuk, amire adta. Az Istenbe vetett hit és az Istenhez való hűség – ez kell vezéreljen mindannyiunkat: hit és hűség…

Győri József, a Kőszikla Alapítvány igazgatója abbéli reményének adott hangot, hogy egyszer – hamarosan – nem lesz szükség az alapítvány munkájára, mert mindenki megkapja majd (szülőföldjén is) a legjobb kezelést. De nem szabad csüggednünk, hisz az Úr azért adja a próbákat, hogy lemérje hitünket és hűségünket, mondta. Győri József igazgató nagyra értékelte a Kárpátalján szervezett jótékonysági koncertek szerepét, hisz az, mint mondta, megközelíti a Magyarországon egy alkalomra felajánlott perselypénzek összegét.

A Péterfalván megrendezett jótékonysági koncertről elmondhatjuk: az igen színvonalas volt. Versmondók, énekesek, zenészek és táncosok egyaránt a legjobb tudásukat adták, hogy azzal megörvendeztessék mindazokat, akik Ung, Bereg és Máramaros-Ugocsa Egyházmegyéből eljöttek, hogy képviseljék gyülekezeteiket, s átadják közösségük és saját adományaikat. Köszönet mindenkinek, aki részt vett, s adományaival támogatta a Kőszikla Alapítvány munkáját. Segíts, hogy segíthessünk! – ez lehetne a jelszava az alapítványnak, s vezéreljen ebben a cselekedetben mindannyiunkat az igaz hit, a remény és az önzetlen szeretet!

Marton Erzsébet

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Képsorozat