Munkában a református egyház diakóniai szolgálata

2010. Jan 03., szerző: Adminisztrátor

A Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Szolgálatának vezetői, munkatársai, önkéntesei az ünnepek előtti napokban számos iskolát, óvodát, gyermekotthont kerestek fel, hogy átadják a cipődoboz-akció során a gyülekezetek által összegyűjtött ajándékokat. Ilyen bensőséges ünnepségre került sor a beregszászi 7-es számú általános iskolában, ahol roma gyerekek tanulnak. A 240 csomag ünnepélyes átadása előtt Zán Fábián Sándor református püspök szólt az iskolásokhoz.
A Megváltó születésnapját nem véletlenül tartják a keresztyénség a legnagyobb ünnepének.

S nem véletlen az sem, hogy a szeretet ünnepének nevezték el, amikor is mindenki igyekszik ajándékot adni. Hisz a felnőtté vált Jézus Krisztus volt az, aki a legnagyobb és a legtökéletesebb ajándékot adta értünk: az életét áldozta valamennyiünk bűneinek bocsánatáért.
A püspök úr arra hívta fel a gyerekek figyelmét, hogy életük későbbi szakaszain is emlékezzenek ezekre a napokra, s főként arra, hogy ajándékozni kettős öröm. Öröm tölti el a szívét annak, aki adja az ajándékot, s örömöt érezi, aki kapja.

Nagy Béla a KRE Diakónia Osztályának vezetője, egyházkerületi főgondnok egymás megbecsülésének, embertársaink tiszteletének a fontosságáról szólt, s áldott ünnepeket kívánt valamennyi jelenlevőnek.

– A Kárpátaljai Református Egyház immár második éve hirdeti meg karácsony előtt a cipődoboz-akciót – tájékoztatott Nagy Béla. – Ily módon gyülekezeteinkben tavaly négyezer cipődoboznyi ajándék – édességek, írószerek, kisebb játékok, téli holmik – gyűlt össze és került kiosztásra a rászorulók között. Most még végleges adatokkal nem rendelkezünk, ám bízom benne, idén sem csökkent híveink adakozó kedve. Legyen ezért Istené a dicsőség!

A diakóniai szolgálat munkatársait ajándékozó útjukra elkísérte Bellai Zoltán, a Dunántúli Református Egyházkerület főtanácsosa és munkatársai. A magyarországi vendégek nem érkeztek üres kézzel: ők is számos iskolának, óvodának, gyermekotthonnak hoztak ajándékot.

Kovács Elemér

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.