Evangelizációs hét

2009. Nov 30., szerző: Adminisztrátor

2009. november 16-20-ig gyülekezetünkben evangelizációs hetet tartottunk. Az első napon Nagy Szabolcs Borzsova és Mezővári segédlelkésze hirdette az igét Sámuel 1. könyvéből (9. rész). Ezen az estén is tisztán és szívhez szólt az Isten szava. Prédikációjában arról beszélt, hogy elfelejtettük az Urat, nincs Isten szemében nagy és kis bűn, észre kell venni az isteni csodákat az életünkben, mert Ő segíteni akar rajtunk.


A hét többi napján Isten igéjét Estók István nagymuzsalyi lelkipásztor hirdette. Mária és Márta (Lk 10,3. 8-42) történetéről prédikált. Főtémája ez volt: „Válaszd a jobbik részt!”. Lelkileg sokat épülhettünk. Mária jellemét tanulmányozva rávilágított arra, hogy nem szabad sajnálnunk Istentől az időnket, mert ige nélkül képtelenek vagyunk növekedni. Egy nap többször helyet kell foglalnunk Jézus lábainál.

Ne keressünk kibúvókat az engedelmesség alól. Nem szabad engedni a kísértéseknek, meg kell előzni a bűnt. Azért esünk ebbe az állapotba, mert nem figyelünk az Úrra, ha azonban odafigyelnénk naponta, akkor a jó részt választanánk. Az Úr kínálja az örök életet. Rajtunk múlik, hogy elfogadjuk vagy sem. Legyen a „jó rész" a miénk minden egyes nap, addig, amíg az Úr Jézus eljön.
Sípos József lelkipásztorunk kreativitásának és kiváló szervezőkészségének köszönhetően az estéket még színesebbé tették a következő együttesek: Hajnalcsillag, KRISZ, nagydobronyi kisegyüttes, tiszaújlaki kisegyüttes és a Péterfalvi Református Líceum együttese. Szolgálataikkal osztatlan sikert arattak mind a fiatalok, mind az idősek körében.

 

Aki eljött az estékre, az nem tért haza „üres lélekkel". Bátorítást, vigasztalást, útmutatást kaphattunk az elhangzott igék által életünk aktuális problémáira. Bízom benne,hogy ezek után sokan csakis a ,jó részt" választották és fogják mindig választani.

Hunyadi Anikó

gyülekezeti tag

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.