Könyvbemutató

2009. Nov 24., szerző: Adminisztrátor

A náci hatalommal is szembeszállt az a nyilatkozat, amelyről Fekete Károly ír A Barmeni Teológiai Nyilatkozat című, most megjelent könyvében. A kötetet november 26-án, csütörtökön 17 órától mutatják be a Debreceni Református Hittudományi Egyetem dísztermében.

75 évvel ezelőtt fogadták el a XX. század egyik legfontosabb útmutató és tanító iratát, A Barmeni Teológiai Nyilatkozatot, az évfordulóra megjelent könyvet Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke és a szerző, Fekete Károly teológiai tanár mutatják be.

A Barmeni Teológiai Nyilatkozatnak nemcsak 1934-ben volt nagy hatása, amikor a protestánsok Hitler birodalmának tévtanai ellen fordultak, hanem most is, ugyanis az irat többek között meghatározza az állam és az egyház viszonyát is. A náci Németország „hitvallói” elutasították a fasiszta államhatalom beavatkozásait az egyház életébe.
Fekete Károly professzor könyve vezérfonalat ad a dokumentum tanulmányozásához.

Fekete Károly, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanszékvezető docense a napokban kapta meg „Az év könyve díjat” is, amelyet a tavaly megjelent Példázatos szavak – életes példák című könyve elismeréseként kapott a Kálvin Kiadótól.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.