Gondnoki konferencia Balazséron

2009. Oct 28., szerző: Adminisztrátor

Az elmúlt vasárnap a Balazséri Konferencia-központban találkoztak a Kárpátaljai Református Egyház Bereg megyei gondnokai.

A konferencia Gyurkó Miklós, a KRE Bereg megyei Presbiterszövetségének elnökének nyitóáhítatával kezdődött, majd Molnár Sándor, Bereg megyei főgondnok vezetésével kerekasztal-beszélgetésre került sor, melyen elsősorban a gondnok-presbiter feladatait beszélték meg. Választ kerestek azokra a mindannyiukat foglalkoztató kérdésre, hogyan tehetnék még hatékonyabbá a munkájukat, hogyan segíthetik hatékonyabban a gyülekezet fejlődését, lelki életét, hogyan tehetik szorosabbá a lelkész-gondnok-presbiter kapcsolatot, miként segíthetik például a KRE Gadasági Törvényének megvalósítását. Az egyik legfontosabb feladat most az egyházi tulajdonviszonyok tisztázása, a privatizálás. Emellett természetesen mindenkor a gyülekezet lelki fejlődésének szolgálata kell álljon a központban.

Mindannyian egyetértettek abban, hogy a gondnok-presbiterre sok munka vár, de Isten hívta el őket erre a szolgálatra, éppen ezért úgy kell végezni munkájukat, hogy majd bátran állhassanak meg azon a bizonyos napon Isten színe előtt. S mi a jutalmuk? Hogy majd az „elszámoláskor” azt mondhassa az Úr: „Jól vagyon jó és hű szolgám, kevesen voltál hű, sokra bízlak ezután, menj be a te uradnak örömébe... " /Mt. 25, 21. v./

 
A résztvevők elhatározták, hogy gondjaik megbeszélésére, az egymás hite általi épülésre negyedévenként találkoznak. A KRE Bereg megyei Presbiterszövetsége, illetve a megye főgondnoka minden hónap első keddjén tart fogadónapot a Balazséri Béthel Konferencia-központban, ami egyben az Esperesi Hivatalnak is otthont ad.

- marton-

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.