Ragyogás

2009. Sep 21., szerző: Adminisztrátor

Három helyszínen – az Ung megyei Tiszaásványban, a Bereg megyei Kaszonyban és a Máramaros Ugocsa megyei Újhelyben – tartotta Ragyogás címmel csendesnapját a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet szeptember 19-én.


Újhelyben az iskola színház terme fogadta a közel 150 főt számláló ifjúságot. Kelj föl, tündökölj, mert eljött világosságod! – hangzott Dancs Róbert, munkácsi segédlelkész előadása során. – Mit jelent tündökölni? Csak annyit, hogy szép vagyok? Ennél sokkal többet! A tündöklés azt jelenti, hogy Jézus világossága eljött ebbe a világba, és ha én ezzel a világossággal találkozok, hordozójává válok, és továbbadhatom másoknak is. Mert a világosság olyan valami, ami el nem rejthető. Ha benned lakozik a világosság, mindig látszik, akár a templomban, akár a templomon kívül vagy. A tündöklés sem azt jelenti, hogy egy csendesnapon tündökölj, és egy református líceumban, egy istentiszteleten vagy egy ifiórán, hanem mindig. Tükrözd vissza Krisztus igazságát!

A 2Móz 34, 28–35 verseit választotta Kacsó Géza, a KRISZ alelnöke előadása alapjául. Ebben tükrök segítségével szemléltette, milyen lehet az egyes ember lelkiállapota. Beszélt a beszennyezett, az átlátszó, az összekarcolt, az elleplezett s a tiszta tükörről. – Boldog szeretnél lenni, ragyogni szeretnél? Ez a ragyogás Istenben lehetséges! A tükör sok mindent visszatükrözhet, az Isten fényességében a világosságot mutatja, ragyog az emberek között. Isten azt szeretné, hogyha lenne fényed, a Mindenható azt akarja veled elérni, hogy tudj ragyogni, világítani, visszatükrözd azt, amit Tőle kaptál. Sokféle keresztény ember van. Valaki visszahúzódik, és nem mutatja azt, amit Istentől kapott, valaki nem is találkozott még Vele, valaki túl régen... Isten újjá akar tenni. Van esélye a koszos tükörnek, a letakart tükörnek..., Jézus Krisztus mindenkivel csodát tud tenni, az életedet meg tudja fényesíteni. Azt szeretné, hogy ragyogj, mert Ő szeretne ragyogni benned az emberekre.
A szeretetvendégség után a Hajnalcsillag keresztyén ifjúsági együttes adott koncertet a csendesnapon. Harsányi István, KRISZ tag bemutatta a szervezet tevékenységi körét. Majd Molnár Lóránt, helyi lelkipásztor a sóról és a világosságáról szólt záró áhítatában (Mt 5, 13–16). – Olyan világban élünk, ahol kevés az Isten szerint való élet, ennek a világnak mégis szüksége van rájuk – fogalmazott. – Kell, hogy legyen ember, aki felmutat az Úrra. Ha már megismerted az Urat, ez a te feladatod is. Felmutatni egy másik életet, rámutatni az igazi örömre, a békességre, amely megtalálható Krisztus Jézusban. A keresztyének feladata tartósítani azokat az értékeket, melyek egyre inkább kiveszőben vannak: az Isten szeretete, az emberek szeretete. Küldetésük, hogy felkeltsék másokban a szomjúságot az üdvösség után. Ez minden keresztyén feladata.
soós

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.