Aki tud, segítsen!

2009. Sep 07., szerző: Adminisztrátor

A határon túli betegek gyógykezelését támogató Kőszikla Alapítvány nagyon nehéz helyzetbe került egy kárpátaljai ukrán származású kisfiú, ANTON RADY ügyében. A fiú kb. 13 éves, rendkívül intelligens, most már magyarul is jól beszél.
A gyermek lágyrész szarkómában, egy rendkívül agresszív betegségben szenved. Mindkét szülője orvos, minden lehető anyagi és fizikai áldozatot meghoztak gyermekükért. A kezelés ( sugárterápia és kemoterápia) Debrecenben folyt. Alapítványunk is segített több esetben anyagilag és támogatók megtalálásában (Sara Alapítvány, Gustav Adolf Werk…), illetve később magyar egészségbiztosítás megkötésében. Periodikus javulás után újra meg újra rosszabbodott a beteg állapota.
Az orvosok utolsó reménye egy YONDELIS nevű gyógyszer, amiből 4 blokkban két-két injekciót kell adni. Ez Magyarországon még nem bejegyzett, ezért nincs rá biztosítás, teljes összeget kell fizetni. Egy injekció ára kb 850.000 Ft ( mintegy 3100 Euro), a teljes kezelés mintegy 7 millió forint ( kb. 25.000 Euro).
A kezelés első fele ( 2 blokk, 4 injekció) lezajlott, a szervezet jól reagált. A költségeket a Kőszikla alapítvány, egyéni támogatók, más alapítványok állták. Kb. másfél hét múlva kellene elkezdődnie a következő kezelésnek. Egyelőre semmiféle keretünk nincs már rá, a szülők is mindenüket a kezelésekre szánták. Azért tesszük közzé a hírt, hogy hordozzuk imáinkban a családot, és keressük a megoldást. Nagy segítség lenne a pénzügyi támogatás, de talán még nagyobb, ha valaki a kapcsolatai révén az Amerikában gyártott gyógyszerből tudna szerezni.
Részletesebb felvilágosítás és kapcsolatfelvétel a
gyori@refint.drk.hu E-mail címen, vagy a +36 52 537193 telefonszámon.

Köszönet minden segítségért:

Győri József

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.