Lelkészcsaládok csendesnapja

2009. Aug 23., szerző: Adminisztrátor

Az Ungi Egyházmegyében immár hagyománnyá válik a lelkészcsaládok évenkénti csendesnapja. Balogh Attila esperes úr kezdeményezése megfogant, így az idei esztendőben is szívesen jöttek el a megye lelkészei, lelkészfeleségei, valamint a gyermekek is a Ráti Sion Központban megrendezett alkalomra.

 

Az alkalmat áhítattal kezdtük, amelyet Balogh Attila esperes tartott az 1Móz 21,1 alapján. A szolgálattevő arról beszélt, hogy ma az ígéretek korában élünk. Sokféle dolgot megígérnek, megfogadnak az emberek; hallunk kampányígéreteket, reklámszlogeneket, amelyek sokszor mégis csak ígéretek maradnak. Azonban Isten hűséges a maga ígéreteihez. Nem feledkezik meg róluk.

Ebben bízhatunk, így végezhetjük a magunk mindennapi szolgálatát, így indulhatunk naponként harcba, tudva, hogy Isten győzelmet ígért, örök életet ígért azoknak, akik hisznek Benne és követik Őt. A csendesnap szerves része, hogy a lelkészek maguk készítenek el a társaság számára néhány fogást. Az idei évben is így volt ez. Héder János főjegyző, ungvári lelkipásztor, valamint Szimkovics Tibor ráti és minaji beosztott lelkész vállalták magukra a bográcsgulyás elkészítését. Balogh János tiszteletes úr pedig a rablóhús (saslik) sütését vállalta magára. Így a lelki táplálék mellett testihez is jutottunk. Az alkalom szokás szerint kötetlen beszélgetésekkel, eszmecserével telt el, és szinte észre sem vettük, hogy lassan ránk esteledik. Hálásak vagyunk az Úrnak azért, mert szolgatársakként ilyen módon is találkozhatunk, egy közös napot eltöltve egymás társaságában. Az Úr áldását kérjük a megye életére, hogy ez a hagyomány megmaradjon, s a lelkészi közösségben mind inkább közelebb kerüljünk egymáshoz!

Szimkovics Tibor

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.