Zenés utcai evangelizáció és családi nap Mezőváriban

2009. Aug 13., szerző: Adminisztrátor

Egy evangelizációs hét nagyon sok előkészületet vesz igénybe. Több munkatársi megbeszélésre van szükség ahhoz, hogy a szervezők elmondhassák, emberileg valóban mindent megtettek annak érdekében, hogy az alkalom elérje célját. Fontos, hogy nekik maguknak is szívügyük legyen az evangélium terjedése.


Így történt Mezőváriban a zenés utcai evangelizáció megszervezése is, ahol július 20–26. között Somolyi Alfréd, a felvidéki Apácaszakállasról érkezett református lelkipásztor hirdette az igét. A lázadó ember – aki mindannyiunkban ott él – Jónás történetét hozta Váriba. Ebből a bibliai történetből, mint mondta, csodálatosan kitűnik, hogy az Úr Isten a mi lázadozásunk, gyöngeségünk, bukásunk ellenére is kegyelmesen fordul felénk, szeret és elfogad.

Amikor Jónás először ellenkező irányba fordult, és megérezte, hogy hűtlenségének mi az ára, kap egy második esélyt. A legtöbb embernek ma épp ennek a második esélynek nehéz a megragadása, mert nagyon sok minden eltereli figyelmét az Istentől kapott kegyelemről, amit az Úr Jézus Krisztusban jelentett ki nekünk. Jónás arra példa, hogy minden gyarlóságunk ellenére igenis lehet tartozni az Úr Istenhez. Bennünket is szán az Úr. És jó az Ő szánalmában lenni – foglalta össze az evangéliumi üzenetet a lelkipásztor.

A hét záróakkordja egy családi nap volt, ahol a gyülekezet minden érkezőt vendégül látott. Rendkívüli nap volt ez, ahogy a váriak mondják. Reggel azon gyermekek színdarabjait nézhették meg a szülők, nagyszülők és a teljes gyülekezet, akik részt vettek az evangelizációs héttel párhuzamosan zajló nyári bibliahéten (több, mint 160 gyerek!). Az ünnepi istentisztelet után együtt ebédelt a gyülekezet, ugyanis a szervezők szerettek volna ezen a napon kedvezni a háziasszonyoknak azzal, hogy ne kelljen hazasietniük a konyhába, hiszen egész napos programot készítettek számukra is. Így a presbiterek több száz emberre főztek, és mindenkinek jutott kétszer is a paprikás krumpliból.

Ebéd után rendhagyó előadásra került sor tizenhat éven felüliek számára. Az abortuszról volt szó, mivel az Isten igéjével élni kívánó embernek tudnia kell azt, hogy mit ír a Szentírás az életről, a gyermekről, az anyaméh gyümölcséről. Jó tudni, mit mond ki minderről a református hitvallás. És tudnunk kell arról a gyakorlatról, ami veszélyezteti a nemzetet és a keresztyének életét – tájékoztatott Zán Fábián Sándor püspök, a gyülekezet lelkipásztora. Petrusinec Volodimir fent említett előadását filmvetítés követte. A Végtelen hit c. filmet nézték meg közösen a családi nap résztvevői.

Mint megtudtuk, a gyülekezet elöljárói nem hirtelen fordulatokat várnak a településen, inkább, hogy akik már hitben járnak, még odaadóbban, hűségesebben ragaszkodjanak az Úrhoz, szolgáljanak Neki. Akik pedig csak névleges egyháztagok voltak, közelebb kerüljenek a gyülekezethez, és közelebb az üdvösséghez. Én hiszem azt, hogy minden elhintett magnak van eredménye, és amely jó talajba hullott, gyümölcsöt fog teremni az Isten dicsőségére – fogalmazott Zán Fábián Sándor.

A zenés utcai evangelizáción az Antal házaspár, a munkácsi cigánygyülekezet kórusa, Csákány Marianna és Varga Katalin, az Ébredés, a Hajnalcsillag és a KRISZ-együttes szolgált, a gyülekezeti éneklést Kovács Sándor és Erika vezette.

s.k.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.