Kórustalálkozó a bótrágyi falunapon

2009. Aug 12., szerző: Adminisztrátor

Az idei bótrágyi falunap eltért a korábbiaktól, hisz a hagyományos kórustalálkozóval együtt került megrendezésre. Az énekkarok  bemutatkozásának a helyi református templom adott otthont. "Aki énekel, az kétszer imádkozik". Ambrosius püspök szavait idézve elsőként Radvánszky Ferenc bótrágyi és kaszonyi lelkipásztor köszöntötte a fellépőket. Ez alkalommal négy gyülekezet kórusa bizonyította tehetségét. Elsőként a házigazdák léptek fel. A dalárda, a gyermekénekkar, valamint a vegyes kórus előadását követően a hetyeniek mutatkoztak be, majd a papi gyülekezet énekkara és 4 tagú zenei együttese adott elő egyházi műveket. A találkozót a kaszonyiak zárták.
A templomi rendezvényt követően a falunap ünnepélyes megnyitóján Hajdú Ferenc polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében a falunap összetartó erejét hangsúlyozta és köszönetét fejezte ki a helyi vállalkozóknak és mindazoknak, akik hozzájárultak a rendezvény lebonyolításához. A falu életéről szólva örvendetes tényként említette, hogy végre Bótrágyon is van vezetékes gáz.

A rendezvényen felléptek többek között a helyi óvodások és iskolások, valamint a bótrágyi, a beregújfalui és a kaszonyi műkedvelők. A táncprodukciók mellett elhangzott számos vers és ének. A legnagyobb sikert Kovács Alekszandra és Antonyi Norbert zenés műsora aratta.

A résztvevők a művelődési házban megtekinthették a helyi kézművesek munkáiból megrendezett kiállítást, valamint ellátogathattak a könyvtárba, ahol a helyi gyermekek alkotásait vehették szemügyre. A kiállított gyöngyfűzések és gyurmafigurák az ifjabb Jelizaveta Orosz könyvtáros által szervezett foglakozásokon készültek.

A sportkedvelők kilátogathattak a közeli futballpályára, ahol először a Bótrágy és Harangláb közötti barátságos labdarúgó-mérkőzésen szurkolhattak. Ezután a bótrágyi és a forgolányi öregfiúk mutatták meg, hogy nem felejtettek el futballozni. Mindkét meccs a helyiek győzelmével zárult.

Az idei éven sem maradhatott el a tombola. A fődíj egy elektromos sütő volt.

Molnár Bertalan

http://www.karpatalja.com/

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.