Nyár, nyaralás – hiterősítéssel

2009. Jul 27., szerző: Adminisztrátor

A nyár folyamán több gyülekezetben is igyekeznek megoldani, hogy a fiatalok ne kallódjanak el. Hogy ne kulcsos gyerekekként éljék napjaikat. Tesznek azért, hogy közösségben legyenek, hogy egymásra és Isten igéjére figyelve erősödjenek.


A makkosjánosi református gyülekezet ugyan anyagi gondokkal küzd – hisz, mint Mező Sándor gondnoktól megtudtuk, erőn felül vállalták a templom tetőszerkezetének felújítását, de hiszik: az Úr megsegíti az Ő háza népének szorgoskodását –, idén is megszervezték a gyermekek táboroztatását. Az anyagiakat ezúttal elsősorban a presbiterek állták, sokszor úgy, hogy maguk is az út szélén felállított stand mellé álltak (ez sokszor csak egy hokedklit jelent), hogy a kertben megtermelt gyümölcs- és zöldség eladásából származó bevétel nagyobb részével támogassák a tábort.
És megérte! Mert a gyerekek élvezték ezt a hetet. Isten igéje mellett a három- és tizenévesek is jól érezték magukat, miközben ifjúsági vezetőikkel – Keresztyén Anett, Keresztyén Gabriella, Csok Dávid, Kiss Bertalan és Varga Sándor –, Jézus példázatai alapján az igazi kincset kutatták. Testi szükségleteikről szintén önkéntes alapon a gyülekezet asszonyai – Dianics Valéria, Körte Erzsébet és Tompa Irénke – gondoskodtak.
m.e.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.